CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Svenske cykellygter fra Bookman Svenske cykellygter fra Bookman
"KISS" Keep it simple stupid, går man aldig helt galt i byen med, i en verden som ofte løber af sporet i teknologiens hellige... Svenske cykellygter fra Bookman

bookman01

Selvom det nye cykellygte regulativ har fået sat en stopper for de dårligste af de iøvrigt meget populære elastik diodelygter til at hænge i jakken og sætte på styret, skal det jo ikke afholde producenterne fra forsat at lave den type lygte, og alt andet lige, med behørig respekt for en ikke altid helt gennemsigtig og konsekvent lovgivning, så er en eller anden slags lys altid bedre end slet ingen.  Godt så.. det var en personlig side bemærkning til vores gennem regulerede og tror vi, “lovlydige” samfund.

Bookman er svensk og som taget ud af et Ikea katalog og et mønster eksempel på det umiskendelige skandinaviske design.  En kasse, en afbryder og en lysdiode. Det hele indpakket i flotte smarte signalfarver, så er den ikke meget  længere, og hvor er det flot.

study_colors

Er du til teknik og lir så stop med at læse, for det finder du ikke på disse lygter. Lygterne har ingen overraskende og innovative funktioner andet en en rødt baglys og hvidt  forlys. De tændes og slukkes med en stor knap. Lygteren er IKKE til en mørk uoplyst landevej i vestjylland men tænkt til brug i byen og til at blive set med. Producenten fokuserer på et simpelt lækkert design, samt hurtig montering og enkel betjening. Lygterne monteres og betjenes lige så let som tilsvarende andre diodelygter, dog med den forskel, at de bidrager med et umiskendeligt design aspekt.  Lygterne er sammensat af kvalitets materialer, og en lille ting som tryk på ”ON/OFF” knappen, føles mere gennemtænkt end mange andre produkter. Batterierne kan udskiftes i bunden ved at afmonteres 4 meget små stjerneskruer.

Hvorfor vælge et sæt diodelygter fra  Bookman til 160 kr. for et sæt fremfor de meget udbredte i supermarkedet til en væsentlig mindre pris.  Vel af samme årsag som at folk kører i Audi frem for en Kia, det er en del af deres identitet (eller måske mangel på samme, who knows).  Slutteligt skal det lige bemærkes at Bookmans lygter opfylder det nye regulativ der dikterer at for- og baglygter skal have samme lysstyrke. ( igen uden nogen logik, det krav stiller man f.eks ikke til billygter)

Bookman distribueres af thegoodkarmacompany der har flere spændende cykelprodukter som vi vender tilbage til.

Link

CYKELPORTALEN