CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Svajerløb i Carlsberg Byen Svajerløb i Carlsberg Byen
Det er både en københavnerbegivenhed og en turistattraktion, der løber af stablen den 18. august, når Svajerløbet holder ti års jubilæum. Svajerløb i Carlsberg Byen

Foto: Anders Hviid

Svajerløbet er også kendt som Danmarksmesterskabet i Ladcykler. Hvert år dyster cirka 100 deltagere mod hinanden på både tohjulede og trehjulede ladcykler. Løbet tiltrækker flere hundrede tilskuere, hvoraf omkring halvdelen er cykelentusiaster fra hele verden. Igen i år finder løbet sted i Carlsberg Byen.

”Svajerløbet er en festdag for alle os, der arbejder med at udvikler cykler. Dels fejrer vi, at ladcyklen er det primære transportmiddel for stadigt flere mennesker, og dels tester vi, hvilke ladcykler, der kører bedst og hurtigst”, siger Hans Fogh fra cykelfirmaet Larry vs Harry.

Foto: Anders Hviid

I 1940erne og 1950erne var Svajerløbet også en stor begivenhed. Her kørte cykelbude (svajerne) et hæsblæsende løb og kæmpede om håneretten og æren. Efter en pause på godt 50 år vendte Svajerløbet tilbage til de københavnske gader i 2009.

I anledning af ti-årsjubilæet tages der aftenen før Svajerløbet hul på løjerne, når Jørgen Leths ikoniske cykelfilm En Forårsdag i Helvede fra 1977 om Paris-Robouxløbet vises under åben himmel i Carlsberg Byen.  Alle kan deltage i både filmforevisning og Svajerløb.

I Svajerløbet kan der stilles op til forskellige discipliner for både teams, kvinder, mænd, tohjulede ladcykler, trehjulede ladcykler og oldtimers (gamle Long Johns) – og det er stadig æren og håneretten, der dystes om.

Foto: Anders Hviid

Tid, sted og kontakt
Svajerløbet: lørdag den 18. august, Carlsberg Byen, København V – Mødested: Boble Pladsen, Pasteursvej 10, 1778 V – Tidspunkt: kl. 12-17. (indskrivning til at deltage i løbet: kl.11-12)

En forårsdag i Helvede: fredag den 17. august, kl. 21. Gratis adgang. – Adresse: Thorvald Bindesbøls Plads.

Link

CYKELPORTALEN