CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

SunXCD SunXCD
"Tidligere Suntour Præsident Junzo Kawai, føler tiden er inde til at komme tilbage til cykelkomponent branchen. Som han udtrykker det, "markedet er for fokusret... SunXCD

Hub_sunxcd_02

Når langt de fleste nye cykelbrands ser dagens lys er det ofte minded på cykelsport og masser af features.  SunXCD går den anden vej og siger selv:

“Not so much the every second counts world of competitive bicycling, but exploring the wonderful outdoor world at a pace that you set yourself, where the focus in on how much fresh air you get in your lungs,  not how ultra-modern your equipment is.  It is time that that type of bicycling gets the spotlight.”

Tilbage i cyklingens barndom var Suntour både større og bedre end Shimano.  Det er den tidligere Suntour direktør Junzo Kawai der står bag det nye mærke som vil fokusere på cykelkomponenter til den helt almindelige cyklist. De første produkter er kranksæt, nav, fælge og hjulsæt. Senere er det planen at udvide med geargrupper.   Det hedengangne Suntour havde specielt i 80 erne stor succes på det amerikanske marked med deres MTB grupper og  Junzo Kawai har fået den store ære at være optaget i Mountain Bike Hall of Fame.  Sikkert heller ikke helt tilfældigt at navnet XCD der var SunTour top MTB gruppe indgår som del af det nye brand SunXCD.

sunxcd_crankarm_wspider_700

Mange af de nye komponenter har fået det meget populære Vintage look i højglanspoleret finish.  Det nye SunXCD har allerede opbygget salgs og distributionsnetværk i USA, England, Frankrig og Italien og har planer om flere lande.

Link

CYKELPORTALEN