CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Stik Nord beskriver Lars’s store interesse, gennem årene, nemlig langturscykling. Siden 1980 har turcyklingen bragt ham til fjerne egne. Lars har på disse...

Stik Nord beskriver Lars’s store interesse, gennem årene, nemlig langturscykling. Siden 1980 har turcyklingen bragt ham til fjerne egne.  Lars har på disse ture fået mere end 135.000 km. i benene.

Han har ofte været tæt på “Den yderste grænse” hvilket har gjort ham populær i flere  dokumentar programmer, både i radio og tv.
“Go’ Morgen, Danmark”, landsdækkende aviser og ugeblade har dækket hans usædvanlige ture.  Herudover holder Lars også foredrag og viser billeder fra turene. Endelig er Lars  hædret ved at blive medlem af “Travellers Club, Oslo”.

For nogle år siden var Lars ude for en tragisk ulykke som kostede ham noget af hans ene ben. Dette har dog ikke afholdt ham fra at fortsætte, selvom det naturligvis giver nogle begræsninger.

Stik Nord er hans beretning om en cykeltur fra Ildlandet Kap Hjort i Sydamerika til Alaska i Nordamerika.

En så lang tur satte selvfølgelig sit præg på langturscyklisten. Hvis du kikker godt på de to billeder kan man godt se at Lars er blevet godt 10 kg lettere på det nederste.

Der skal ikke herske tvivl om at jeg syntes Lars Nielsens 20.000 km lange cykeltur alene fra spidsen af Sydamerika til Alaske i Nordamerika er en imponerende præstation.

Bogen er en god guide til hvad der kan vente en af problemer på en så lang tur, bla. en voldsomt maveonde som næsten satte en stopper for turen.  Bogen er rigt illustreret og har mange fine tips og triks for langturscyklisten. Desværrre liden hans bog for meget under at være en kronologisk dagbogsfortælling.
Der er mange gode tiltag i bogen, men de forsvinder desværrre i mængden da forfatteren stræber efter at få alt med.  Det gør at man alllerede efter et par kapitler har svært ved at blive ved med at holde interessen. Fortælle formen er lidt monoton og enslydende og ikke mindst, den mangler den ægte begejstring som skal til for at holde læseren fangen.  En evt. 2. udgave ville have gavn af en rigtig tekstforfatter redigerede i den.  I dens nuværende form er deværre kun for hardcore cykelrejse entuiaster.

Læs og se mere om Lars Nielsen på Longrider

CYKELPORTALEN