CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

SRAM’s elektroniske landevejsgruppe spøger igen SRAM’s elektroniske landevejsgruppe spøger igen
Siden store S og lille C kom på banen med elektronisk gearskift til landevejslynet, har spekulationerne været mange om hvornår SRAM ville følge efter.... SRAM’s elektroniske landevejsgruppe spøger igen

 

Siden store Shimano og lille Campagnolo kom på banen med elektronisk gearskift til landevejsraceren, har spekulationerne været mange om hvornår SRAM ville følge efter.  Adskillige prototyper og ikke mindst fantasifulde fotomanipulationer, der indikerede at SRAM også ville lave en kabelløs bremse, har siden verseret på internettet.  Senest med en video fra GCN optaget på Tour De California.

sram-electronic-road02

Tilbage i 2011 kundgjorde SRAM direktør Stan Day på et pressemøde, at SRAM ikke havde nogle planer om at hoppe på elektronisk gearskift, da man anså teknologien for at have flere ulemper end fordele,  måske lidt i erkendelse af, at man kan ikke komme først hver gang. Desuden havde de også vundet store markedsandele fra de to andre som havde større behov for at komme på banen igen. Og det er hidtil bedst lykkedes for Shimano som er i fuld gang med at elektrificere over hele linien.

Efterfølgende kom SRAM så først over stregen med hydrauliske skivebremser til landevejsraceren,  for derefter at tabe det hele igen pga. kvalitets- og pålidelighedsproblemer, der i sidste ende medførte at produktet måtte tilbagekaldes og vi stadig venter på efterfølgeren.

sram-electronic-road03

Naturligvis har SRAM sideløbende arbejdet med elektronikken men har valgt at holde kortene tæt ind til kroppen, trods adskillige rygter og spionbilleder af  prototyper, sikkert for ikke at begå samme “brøler” som Campagnolo der lancerede deres ESP Record gruppe op til flere gange for efterfølgende at udskyde den igen og igen.

SRAM har om nogen denne gang brug for en succeshistorie, hvorfor de selvfølgelig med størst mulig sikkerhed vil sikre at den kommende elektroniske gruppe lever  fuldt op til både egne og ikke mindst forbrugernes ønsker, der sikkert vil forvente at den vil være foran både Shimano og Campagnolo tilsamnen, så alt i alt svære odds.  

sram-electronic-road04

I disse dage er Tour de California skudt igang og denne gang er både Velo News og Road CC  ude med kommentarer lige fra at den skulle være trådløs til at den er lige på trappperne. Noget som dog helt og holdent må stå for deres egen regning, da SRAM stadig ikke officielt hverken vil af- eller bekræfte noget som helst,  men vi følger naturligvis udviklingen…

 

Link

 

 

CYKELPORTALEN