CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

SRAM opgraderer deres landevejsserier over hele linien.

SRAM har altid været hurtige til implementere konstruktive kritikpunkter fra presse og brugerne på deres udstyr. Dette gælder også deres nye landevejsserier som nu kommer i nye versioner hvor mange af kritikpunkterne er udbedret.

Her er de væsentligste nyheder.

RED gruppen.
Nyt kranksæt hvor akseldiameteren er øget fra 24 mm til hele 30 mm. (Cannondale standard) Det betyder øget stivhed kombineret med lavere vægt. Reduceret Q faktor. Lejerne er gjort større for at øge stivheden og gør dem mere pålidelige.
Der kommer to nye kasetter til de eksisterende så der nu er 4 modeller at vælge imellem
11/23, 11/25, 11/26 og 11/28
Desværre tiilbyder SRAM ikke kasetter som starter med 12. De ville være mere anvendlige for almindelige motionscyklister. Men mon ikke det kommer på et tidspunkt.

RED TT
Tids kørsels komponenterne udvides med flere komponenter.

En PowerGlide krans med henholdvis 55, 54 og 42 tænder. Grå tungsten overflade for at øge pålideligheden. En Aero krans for større stivhed

Bar end skifterne suppleres med 500TT skiftere i rød finish. De er billiegere end kulfibeudgaverne. Bagskifteren er indexseret mens forskifteren er med friktion. 154 g for et sæt.

Aero bremsegreb også i 500TT:
Farven er flot rød og vægten 115 g ca. 16 g tungere end de dyrere kulfiberudgaver.

Force gruppen
Her er det kun gear/bremsegrebene som er blevet ændret.
De er gjort en smule længere. Skiftegrebet har fået samme udformning som på RED, læs gjort bredere.
Bremse og gearkablerne kan du valgfrit placeres på for eller bagsiden af styret. Grebafstanden kan justeres. Forskiftren har fået Zero-Loss teknologi som giver hurtigt skifte.

Rival gruppen
Denne gruppe er stort set ændret over hele linien, så den nu næsten har de samme feautures som de to topgrupper. Hvis ellers prisen bliver rigtig bliver den et HIT.

Sort finish. Kulfibergreb vægten reduceret 20 g i forhold til de nuværende greb. Zero-Loss teknologi som på Force. Valgfri kabelføring på for eller bagside af styret for både gear og bremsekabler. Justering af grebafstand
Gearskiftepalen i alu er gjort bredere ala RED og Force

Nyt kranksæt i hult aluminium kaldet, OCT technology (open core). 40g vægtreduktion. Kommer i compact 110mm og standard 130mm Krankarms længde fra 165 til 180mm.

SRAM forventer at de nye serier vil være på markedet i løbet af sommeren.

SRAM

CYKELPORTALEN