CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

SRAM X01 SRAM X01
Sidste år lancerede SRAM deres top mountainbike gruppe XX1 med kun en klinge foran. Nu løfter SRAM sløret for lillebroderen, med samme teknologi. ... SRAM X01

Sram-X01-shifters-850

Sidste år præsenterede SRAM deres nye top mountainbike gruppe XX1 med 1 gg 11 gear. En gruppe som den professionelle mountainbiek verden straks tog til sig.  Nu kommer så SRAM X01 som er fuldstændig samme teknologi men i et lidt laver og mere overkommeligt prisleje.

Med 1 gg 11 gear slår SRAM to fluer med et smæk. For det første spares der vægt ikke kun ved at reducere de to kranse til en men også fordi man ikke længere behøver en forskifter. Det giver samtidig en meget fin kædeføring som reducerer slid på kæde og krans.

Men der er mere godt i posen. Som bruger har du mulighed for at vælge mellem to skiftegreb typer. Gripshift drejegreb eller triggershifter skifteren.

Sram-X01-rear-850

Ligesom på XX1 er bagskifteren på X01 også med X-Horizon teknologi. Kæde og bagkrans er afstemt til hinanden med Type2-Teknologi og “X-Sync”  Hertil kommer den kæmpe store kasette X-Dome 10/42 udveksling.

Hvor kranksættet på XX1 er i kulfiber er det på X01 i aluminium. 655 gram inklusiv krankboks. SRAM udbyder 30, 32, 34, 36 og  38 tænder til kransættet.

X01 kommer på det europæiske marked i midten af september hvor også priserne ligger fast.

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN