CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Måske nogle husker Sachs Torpedo Duomatic som var et to gearsnav, hvor man skiftede gear ved at træde hurtigt tilbage.  Det var meget udbredt...

Måske nogle husker Sachs Torpedo Duomatic som var et to gearsnav, hvor man skiftede gear ved at træde hurtigt tilbage.  Det var meget udbredt på dagligdagscykler tilbage i halvfjerserne.

Nu har SRAM videreudviklet dette i deres Automatix gearnav som automatisk skifter et gear op når cyklen når en forudindstillet hastighed og et gear ned når hastigheden kommer under den forud indstillede hastighed, helt uden kabler og helt uden en gearskifter.

Med et udvekslingsforhold på 1:1 og 1:1.37,er SRAM Automatix tænkt til bycyklisten. Navet er også som skabt til børne- og foldecykler. Udviklet i Tyskland og stort set vedligeholdesfrit.

De to gear dækker et gearområde på 124%.  Skiftepunktet kan forudindstilles af SRAM efter nogle guidelines som med fordel kan benyttes af cykelfabrikanterne. Skiftehastigheden kan stilles til 12, 14 eller 18 km/t.
Product manager Marcus Schneider fra Schweinfurt siger at SRAM Automatix er det perfekte gear til vedligeholdelsesfri cykler som primært skal bruges i byen hele året rundt på afstende mellem 2 og  5 km.   Med de tre indstillingsmuligheder kan producenten f.eks  samle en komfortabel bycykel eller en hurtig foldecykel.

Navet vejer 980gr og kommer med en tromlebremse. For at tilgode se forskellige hjulstørrelser kan navet blive monteret med kranse i størrelserne: 15, 16, 17, 18, 19, 20,og 21-tænder. Det kan indbygegs i en 28- eller 36-huls fælg.  Førende producenter af dagligdags- , folde- og børnecykler vil lancere modeller i deres 2012 program. SRAM Automatix vil også kunne levres som et aftermarket produkt i august 2011.

Vi vender tilbage med en prøvekørsel af dette spændende produkt senere på året.

Link

CYKELPORTALEN