CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Endnu en af de store komponentfabrikanter har meldt sig på banen med en gruppe specielt udviklet til el- cykler. SunTour har netop løftet sløret...

Endnu en af de store komponentfabrikanter har meldt sig på banen med en gruppe specielt udviklet til el- cykler. SunTour har netop løftet sløret for deres HESC gruppe (Human Electro Synergy Components)

Et af de punkert hvor den adskiller sig er kombinationen af forgaffel og nav.  SR Suntour’s nye SF11-NVX-HE 700C fjederforgaffel er dsignet i kombination med den nye nav motor.   Der er tale om en komplet enhed hvor der er taget hensyn til de øgede kræfter som opbygges ved brug af en kraftig elmotor.

Brugervenlighed har været i højsædet ved udviklingen af HESC. Bl.a er den lille computer aftagelig.  Den kan betjenes ved hjælp af kun to knapper og fungerer samtidig som tyverisikring af cyklen når den tages med.

SR Suntour’s nye HESC torque sensor krank bygger på et cam baseret torque sensor system som kontrolleres af pedalomdrejninger. Kranken er udviklet  til brug med indvendige gearnav, men der fås en  TMM4 sensor inklusiv software så systemet også kan fungere med udvendige gear.

Hele systemet får leveret strøm af en lodret eller vandret monterbar batteripakke som bygger på et Li-ion 8.0 Ah eller 9.0 Ah batteri.   Det kan genoplades minimum 500 gange på 2.5 time.  Navmotoren fås standard i to udgaver på 250W og 360W.  Der benyttes et standardiseret stiksystem.

Vi vil naturligvis berette meget mere om denne spændende gruppe fra Eurobike i næste måned hvor vi vil få lejlighed til at prøvekøre den.

Links

CYKELPORTALEN