CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Interessandt forskning som fortæller at motionister som skal tabe sig skal holde sig langt væk fra de søde sportdrikke.

Danskere som dyrker motion for at tabe sig, bør holde sig langt væk fra energi og sportsdrikke. Forskning viser at disse drikke nedsætter kroppens fedtforbrænding.
Sportsdrikke indeholder en masse sukker. Men hvis man indtager en sportsdrik samtidig med at man motionerer, så bliver kroppens fedtforbrænding nedsat, siger professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen fra Center for muskelforskning på Rigshospitalet.

Centret har i samarbejde med forskere fra USA undersøgt sukkerholdige drikkes effekt under fysisk aktivitet. Når man er fysisk aktiv f.eks. under løb eller cykling, er der nogle gener i musklerne og i fedtvævet, som bliver aktiveret. Disse gener laver proteiner som er vigtige for fedtforbrændingen. Sukkeret i energidrikkene forhaler denne proces, hvorfor der ingen grund er til at indtage sukker, hvis målet er at tabe sig. Ved hård idræt i mere end 2 timer kan sukkeret have en gavnlig virkning. De sukkerholdige energidrikke er en millionforretning. Danskerne skylder årligt 100.000 liter ned.

CYKELPORTALEN