CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Specialized Works Epic World Cup Specialized Works Epic World Cup
Specialized nye Epic Works har glemt en 75 mm affjedringselement i overrøret på en hardtrial uden aktive omdrejningspunkter. Specialized Works Epic World Cup

På mange  måder er den nye Specialized Epic World Cup mere en  hardtrail med 75 mm vandring i bagrammen end en fuldtaffjedret mountainbike. selve opsætningen er også langtfra det man normalt oplever på cykler med bagaffjedring. Bagrammen er i et stykke uden omdrejningspunkter så forvent ikke samme udbøjning. Specialized har designet den til en maksimal bøjning på kun  10%.  Så egentlig er der vel mere tale om en softtrail hardtrail.

Den nye Specialized Epic World Cup har fået en 75 mm fjederelemet gemt i overrøret men på en “stiv” bagramme

Specialized states, “Due to the engineered characteristics of the Epic World Cup, its 75mm of travel behaves like much more. When the bike is ridden in the firm setting, it is topped out, delivering the same positive travel as a 100mm travel bike set up with 25% sag.”

Tre indstillinger på fjederelementet

  • Fast indstilling “No Gulp” er den fasteste, hurtigste følelse, den mest “hardtail”. Denne indstilling tilbyder nul nedbøjning og giver følelsen af ​​en 100 mm rejsecykel fra 75 mm vandring på grund af ingen nedbøjning.
  • Medium indstilling “Half Gulp” giver en hardtail tur med en let smidig følelse og ydeevne. Den fladere fjederhastighed giver en afbalanceret tur, takket være øget negativ fjeder, der bidrager til en mere behagelig kørefølelse.
  • Aktiv indstilling “Full Gulp” er den plyshæste indstilling, optimal til hårdere baner. Denne indstilling tager den laveste startkraft, der kræves for at starte kørsel på grund af maksimalt negativt luftfjedertryk.

Frontaffjedringen er 110 mm så det er tydeligt at cyklen er skabt til XC Cross Country race hvilket også afspejles i prisen.  Topmodellen vejer 9.85 kg.

Den nye Epic World Cup fås i to udgaver til de nette summer af kr. 99.000,- og kr. 72.000,-. Vil du selv sætte udstyre den kan der købes et løst rammekit til kr. 52.000,-

Link

CYKELPORTALEN