CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Spændende elcykel koncept fra Look Cycle & Cixi Spændende elcykel koncept fra Look Cycle & Cixi
Look Cycle løfter sløret for en måske kommende og anderledes elcykel Spændende elcykel koncept fra Look Cycle & Cixi

 

Den franske producent Look Cycle har planer om også at gå ind på markedet for elcykler. Deres tilgang er noget anderledes end hvad vi ellers ser på elcykel markedet i øjeblikket.

Med Rover 45 præsenterer Look en nytænkende elcykel uden kæde og med et regenererende pedalsystem

I et samarbejde med Cixi der forøvrigt havde deres egen stand på Eurobike, vil Look implementere en såkaldt PERS funktionalitet (Pedaling Energy Recovery System). Samarbejdet med motor teknologi firmaet Cixi har gjort at Look har kunnet forfølge og implementer  gjorde det muligt for virksomheden at forfølge og implementere nye ideer på rekordtid uden at skulle tage alt for store økonomiske risici. Den på Eurobike udstillede Look model var en koncept model.

Rover 45
Den nye elcykel har to væsentlige design features. Det første er PERS (Pedaling Energy Recovery System) som opsamler energi fra dine pedalimdrejninger og bruger til at genoplade batteriet. Derudover behøver cyklen ikke en kæde. Kædestag er også udeladt i rammedesignet. Den bagerste motor henter sin energi fra et 700 Wh batteri, og de forreste og bageste bagagebærere er MIK-kompatible. Det kædeløse drev giver dig mulighed for at køre uden at skifte gear: Brugerne angiver en ønsket kadence og cyklen tager sig af alt andet. Adgang til cyklen kan deles med andre via en app.

“I løbet af halvandet års fokuseret arbejde med dette projekt har LOOK leveret de nødvendige ressourcer, ekspertise og vejledning for at sikre dets succes. Vi har arbejdet tæt sammen med CIXI-teamet og kombinerer deres ekspertise inden for kædeløs pedalteknologi med vores ekspertise inden for cykeldesign. LOOK’s mål var at designe et stel specielt skræddersyet til en S-Pedelec-cykel og sikre, at det komplementerede og forbedrede CIXI PERS-teknologien. Vi har arbejdet tæt sammen med CIXI for problemfrit at integrere deres teknologi i vores stel og skabe et sammenhængende og kraftfuldt produkt,” forklarer Pierre Jean Martin, Look-Cycle CTO. ”Denne innovative teknologi rummer et stort potentiale for fremtidens cykeltransport og er derfor en fornuftig tilføjelse til vores produkt portefølge. Samarbejdet mellem de to teams var fokuseret og frugtbart, hvor PERS (Pedaling Energy Recovery System) passede problemfrit ind i LOOK-projektets rammer,” tilføjer LOOK CEO Federico Musi.

Det bliver spændende at se om Look lancerer Rover 45 i nær fremtid. Det nye PERS motorsystem  er forøvrigt åben for licenstagere og kan bruges i et hav af forskellige micromobilitets løsninger.

Link

CYKELPORTALEN