CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vi har testet en buket cykellygter fra tyske Sigma Sport. Sigma Sport startede oprindeligt deres produktportefølge med cykelcomputere som idag også omfatter lys, pulsure...

Vi har testet en buket cykellygter fra tyske Sigma Sport. Sigma Sport startede oprindeligt deres produktportefølge med cykelcomputere som idag også omfatter lys, pulsure og værktøj.
Sigma Sport var blandt de allerførste til at udvikle en cykelcomputer tilbage i 1982 som havde meget af den funktionalitet vi kender på nutidens cykelcomputere.  Sigma Sport er kendetegnende ved at  alle deres produkter testes meget grundigt og opfylder alle internationale normer.

Lygteprogrammet er omfattende og består af  21 forskellige modeller. Vi har kikket nærmere på tre forskellige modeller som opfylder tre forskellige behov.

Micro W/R
Markedet for de helt små diodelygter er kæmpe stort og der findes meget skrammel som ikke opfylder lovens krav.
Sigma Sport Micra en et sæt kvalitets minilygter som opfylder de helt basale behov, nemlig at kunne blive set.  Designet er smagfuldt i hvid og rød plastik for henholdvis for og baglygten.  Der benyttes en diode, men lyset forstærkes gennem en optik. Det benyttes to CR2032 cellebatterier som giver en brændtid på 30 timer ved stuetemperatur. De kan forøvrigt udskiftes helt uden brug af værktøj.
Lygten har to funktioner, konstant lys og blinkende lys.  Tænd/slukknappen er stor og rund. Der medfølger to velco remme som gør at lygtene kan placeres de fleste steder lige fra styr og saddelpind til hjelm og ærmer. Lys og spredning er det bedste jeg endnu har set fra en så lille diodelygte. Micro er en diodelygte man ikke smider væk når batteriene skal skiftes ud…
Pris.  69 kr pr. stk

Micro får  for både funktion og pris.

Quadro
Med Quadro rykker vi en klasse op. Denne smarte lygte er udformet som en lille lommelygte med bærerem.  Der medfølger en holder som passer på styr mellem 22 og 32 mm. Den spændes fast med en fingerskrue så den er let at flytte fra cykel til cykel igen uden brug af værkstøj.  Lygten klemmes fast i holderen og fæstnes med et gummibånd.  Lygten benytter 3 lysdioder samt en spredningslinse.  Den har tre funktioner, konstant-, blink- og løbelys. Den benyttes tre AA batterier og brændtiden er 40 timer igen ved stuetemp.  Lystyrken er nu på et niveau så man kan orientere sig.
Lyskeglen er helt rund og lyset er tilstrækkeligt til at kunne orienteree sig på en mørk uoplyst vej.  De tre dioder er desværre placeret så langt tilbage i huset at lyset til siden igennem de to små huller er utilfredstillende.
Lygten er solid og har en gummiagtig overflade, som yder god beskyttelse ved tab. Det er desuden fint at lygten kan benyttes som lommelygte ved f.eks en punktering.
Prisen er 159 kr

Quadro for  for funktion og  for pris.

Mirage EVO & EVO X PRO
Med dobbeltlygte sættet  Mirage EVO er vi for alvor rykket op i superlygte ligaen.
Ved at bruge to lygter som forøvrigt kan benyttes helt seperat opnår man foruden en stor lystyrke også en stor fleksibilitet mht til placering og anvendelse.
Evo er en 5 watts lygte med 20 Lux lystyrke. Evo X er med en 10 watts halogen pære og hele 60 Lux lystyrke.  Begge lygter forsynes fra en ret kompakt batteripakke med genopladelige Nikel Metal Hybrid batterier. Batteripakken fsætnes med et gummibånd.
Lygterne kommer med alt tilbehør inklusiv en holder til frempinden og en holder til cykelhjelmen samt en oplader. Det tager ca 5 timer at lade batteriet helt op. Brændtiden er mllem 2 og 4 timer afhængig af hvilken lysytyrke du bruger.
Klemanordningen til lygterne kan ikke gøres meget bedre. Den fungerer upåklageligt.
Lystyrken er intet mindre end imponerende og taler helt for sig selv, se vores natoptagelser her
Dette lygtesæt er en vinder da det kan bruges på så menge forskllige måder samtidig med at lystyrken er optimal.  Selv en dansk vinterskov bliver som dag med det lygtesæt.
Pris 1099 kr

Evo sætttet for  for både pris og funktion.

Konklusion
Sigma Sport har en lidt konservativ tilgang til cykellygter, og deres teknologi er ikke altid den nyeste, men til gengæld er den gennemprøvet og meget pålidelig.
De tre lygtesystemer opfylder hver de krav og behov man kan ønske sig til en cykellygte. Har du behov for rigtig megt lys er specielt Mirage EVO lygtesættet et rigtigt godt køb.

Links

CYKELPORTALEN