CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny version af top MTB gruppen XTR

Shimano har som sædvanlig været meget hemmeligsfuld omkring deres nye XTR gruppe, men nu kan vi endelig afsløre lidt flere detaljer.

Den nye Shimano XTR gruppe vil endnu engang sætte helt nye grænser for komponenter til MTB konkurrencebrug.
Endnu lavere vægt, endnu mere præcise funktioner og et kompakt teknisk design karakteriseret ved ”X” som er integreret i hvert enkelt af de nye komponenter.

Skiftegreb
Innovative nye teknologier
Instant Release skift: For- og bagskifteren skifter så snart man påvirker skifteren. Der er ingen forsinkelse i gearskiftet.

Multi Release: mulighed for skift over flere klinger ved et tryk på skiftegrebet.

Two-way Release: nedskift med Indeks-grebet kan ske begge veje, altså både ved tryk og træk. (kun Rapid-Fire)

Bagskiftere:
Vælg mellem enten low-normal eller top-normal. Vi anbefaler low-normal med Dual Control grebene og top-normal med Rapid-Fire greb.

XTR hjulsæt
Super lette og vanvittigt stive. Med en vægt på kun 1530g sættet sætter hjulene en helt ny standard for MTB hjulsæt. Den vanvittigt lave vægt opnås takket være fælg i Scandium aluminium samt et helt nyt hjuldesign.
Hjulet findes i en version til skivebremser og i en version til fælgbremser. Begge er kompatible med enten tubeless dæk eller normale dæk og slanger.
Navene fås selvfølgelig også som separate enheder, enten til skive- eller v-bremse.

Pedalerne er de første XTR brandede pedaler på markedet. endnu lettere end PD-M959

Kassette
Kassetten har nu 4 klinger i titanium i stedet for som tidligere 3 stk. dette er med til at det nu er den letteste MTB kassette som Shimano nogensinde har lavet.

Shimano

CYKELPORTALEN