CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano viser tænder Shimano viser tænder
Cykelgiganten begynder traditionen tro nu at offentliggøre nye produkter for den kommende sæson. Shimano viser tænder

ShimanoFC-MT700

Mens vinteren stadig bider fra sig og cykelfolket længes efter en smule mere varme og forår i luften, har Shimano traditionen tro begyndt at løfte sløret for nye produkter for den kommende sæson.

1×11 speed 
Hidtil har Shimano holdt sig lidt i baggrunden hvad den nye 1×11 trend angår og som SRAM nu udnytter stort set over hele deres komponentlinie.  Nu lancerer Shimano tre komponeter som gør det let at konvertere de eksisterende mountainbikegrupper til 1×11 med

  • 1×11 kædeklinge med Dynamic Chain Engagement
  • Ny  11-46T kassette kompatibel med XTR og DEORE XT 1×11 opsætning
  • QUICK-LINK til 11-speed kæder

dce

Med den nye klinge har Shimano lavet en tandprofil som ligger tæt op af SRAM patenterede X-Sync klinger. Kædetænderne er skiftevis smalle og bredde for at tilgode se den store kædevinkel der opstår med 1×11 opsætning. Shimano kalder derse system “Dynamic Chain Engagement” (DCE) og lover en meget støjsvag transmission pga af de hærdede Aluminiums og stålbelagte tænder som samtidig også skulle forlænge levetiden.

Passende hertil tibyder Shimano nu en ny ret tung ( 450 gram i forhold til SRAM  XG-1195)  11-46 11-gears kasette (CS-M8000). Men imodsætning til SRAM benytter Shimano en speciel friløbshus.  Endelig har Shimano nu også nyt kædesamleled til alle deres eksistrende 11 speed kæder.

metrea5000

METREA
er en gammel kending som er blevet luftet på cykelmesserne siden 2014, men nu endelig ser ud til at komme på markedet.  Shimano har som så mange andre opdaget at segmentet for de sporty og hurtige dagligdagscyklister er i vækst. Derfor lancerer de Metrea som skal lægge sig mellem det eksisterende City/trekking og landevejssegment som en ny Urban-Sports-Gruppe under navnet Metrea der er en sammenføjning af  begreberne “Metropolitan” og  “Real” ist.  Den største nyskabelse er kohorn grebene med inspiration hentet fra enkelstartscyklerne. Og som noget nyt fra Shimano foregår gearskiftet med et grejegreb lidt ala det vi kender fra SRAM GripShift.  Gruppen får naturligvis hydrauliske skivebremser og et flot designet kranksæt og bagskifter. Kranksættet kommer i to udgaver som enkelt- og dobbeltklinget. Baggearet er 11 speed Til at komplementere gruppen lancerees også et flot højprofil hjulsæt i størrelse 700C.  Endelig findes også almindelige skifte/bremsegreb for dem som ikke kan forliges med kohornene.  Prisen er endnu ukendt men Metrea forventes på det europæiske marked i løbet af april måned .

ShimanoMetreaBull

SORA R3000
I år er det Sora gruppens tur til at få et facelift.  Optisk har gruppen fået en udformning som minder meget om topgrupperne. Sora forsætter med en 9 gears kasette på 11-34.  Det nye kranksæt fås både i den nye fire arms udgave både som dobbelt og triple kranksæt og en 5 arms udgave også i dobbel og triple. Skiftegrebene har nu fuld integrerede kabler og ligner 105 grebene til forveksling.  Der fås endvidere skiftegreb til lige styr og tre forskellige armlængder på bagskifteren. Fælgbremser eller mekaniske skivebremser som skulle have fået op til 20 % bedre bremsekraft. Endelig kommer der også et nyt hjulsæt til skivebremser med 12 mm E.thru aksler.  Gruppen forventes på markedet i løbet af april måned.

Link

CYKELPORTALEN