CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny elektrisk Shimano Ultegra Di2 geargruppe


Vi har vist det længe, og rygterne har svirret, men nu er det officielt, at Shimanos Ultegra gruppe  kommer i en elektrisk udgave med samme teknologi som Dura Ace Di2.  Efter 4 år med den elektriske Dura-Ace gruppe syntes Shimanos ingeniører at tiden var inde til at udbrede det elektriske gearskifte til en bredere del af kundesegmentet.

Fordelene med Di2 (Digital Integrated Intelligence) er først og fremmest et lettere gearskifte og automatisk justering af forskifteren. Selv siger Shimano der ingen ulemper er, men svigter elektronikken, er man lidt på den.
Shimano Ultegra 6770-serien med Di2 teknologien består af Dual Control greb, elektroniske for- og bagskifter, samt batteri og wiresæt.
De resterende komponenter går igen fra den eksisterende 6700 gruppe som er Hollowtech II kranksættet, bremser, kassette og kæde.
I forhold til DuraAce er kabelsættet simplificeret og omfatter nu kun to hovedkabler (Dura-Ace Di2 har fire) Stikkene er gjort mindre med en diameter på 5,1 mm, hvilket er 3,7 mm mindre end Dura-Ace Di2.  Shimano tilbyder et nemt ’plug and play’ system som forbinder kablerne  og som er tilgængelige i forskellige længder for at imødekomme forskellige rammestørrelser. Ligesom vi kender fra bil og elcykler,  kan gruppen diagnotiseres og ændres via en PC-er.
Ultegra 6770 bliver kun tilgængelig  i den nye Ultegra blanke grå farve og den vil ikke være kompatible med Dura-Ace Di2.  Man kan dog opgradere sin eksisterende cykel ved at investere i for- og bagskifter, greb, wiresæt og batteri.
Den japanske cykelgigant havde tidligere en lidt konservativ holding til deres design og kompabilitet.  Den er de seneste år desværre gået fløjten idet markedsføring og lancering af nyt har større prioritet end kontinuitet i produktportoføjlen. Hvorfor skifter man igen grebsdesign og hvorfor er grupperen ikke indbyrdes kompatible.
Gruppen forventes på det danske marked kort efter Eurobike messen hvor vi også forventer at kunne berette om de første køreindtryk af den nye gruppe på Demodagen. Prismæssigt skal vi nok forvente en merudgift på ca. 20 % i forhold til den mekaniske Ultegra 6700 gruppe.

Link

CYKELPORTALEN