CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano præsenterer nu sin første komponentgruppe bestemt for el-cykler, kaldet STEPS  (Shimano Total Electric Power System) Baggrunden for udviklingen af den nye gruppe, er...

Shimano præsenterer nu sin første komponentgruppe bestemt for el-cykler, kaldet STEPS  (Shimano Total Electric Power System)

Baggrunden for udviklingen af den nye gruppe, er den filosofi, at en el-cykel først og fremmest skal blive ved med at være en cykel.  Det betyder for Shimano en blød og og naturlig funktion i kombination med et velballanceret  kraft tilskud under pedallering.

Shimano’s første generations el-gruppe bygger på 4 design principper:

1. Sjov og komfortabel

El-cykel med STEPS teknologi vil have den samme køre fornemelse som en almindelig cykel,  men med et velafbalanceret kraft tilskud  op til 25 km/h.  Den kraftige 250Watts frontdrevne motor giver god trækraft under forskellige vejforhold og kan samtidig benyttes til at genoplade batteriet efter samme princip som motorbremsning på en bil.

STEPS kan kombineres med forskellige gearskift.  Den mest avancerede er SHIMANO SG-E500 8-speed gearnav med elektronisk gearskift. Desuden er der mulighed for rulle- eller V-bremser. En anden mulighed er i kombination med NEXUS gearnavet samt andre gearsystemer.

2. Eco

Shimano nye E-Gain system giver mulighed for at genoplade batteriet mens man cykler. På nedkørsler optages nergien i navet og genopleder batteriet. Også når man bremser cyklen lagres energi. Der medfølger en hurtigoplader som kan oplade batteriet til fuld kapacitet i løbet af en time. Batteriet kan oplades på cyklen eller tages af og oplades indendøre.

Batteriet et et 24V / 4.0Ah lithium ion batteri som kan genoplades mere end 3.000 gange. Det betyder at den kan genoplades hver dag de næste 8 år.  STEPS gruppen inkluderer også en en integreret forlygte på  6V / 2.4W med en kraftig hvid LED pære.

3. Smart and Clean

STEPS komponenterne er helt nyudviklede og specielt til brug på el-cykler. Alle funktioner er helt integrerede og giver et rent design og stor brugervenlighed.

De elektriske skifteknapper for riding mode, display mode og lys er integrerede i et 4-fingers  bremsegreb, som giver en rent cock-pit og en smart kabelføring. Alle kabler er med 5mm smalle cable plugs så de let kan føres igennem rammen. Cykelcomputeren giver et godt overblik over samtlige funktioner som riding mode, battery power,  gear indicator, speed, trip and odometer.  Den har desuden baggrundsbeslyst display og kan afmonteres.

4. Pålidelig

STEPS er udviklet i henhold til Shimano’s velkendte kvalitetsstandarder.  Gruppen opfylder alle europæiske standarder.

STEPS er 100 % vandtæt og fungerer i omgivelses temperaturer mellem -20 og +60 grader Celsius.

STEPS har endvidere en indbygget diagnostic system der gør det muligt for forhandler og cykelfabrikanter at overføre data til og fra gruppen. Denne teknologi er taget fra bilindustrien og er noget som sikkert bliver standard på alle fremtidige el-cykler.

Vi vil naturligvis rapportere mere fra Eurobike senere på året hvor gruppen bliver officielt præsenteret og forhåbentlig også kunne få arangeret en testkørsel af systemet.  STEPS forventes ude på markedet til december 2010.

Links

CYKELPORTALEN