CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano GRX RX825 Di2 Shimano GRX RX825 Di2
Den sidste år lancerede 2x12 speed GRX udvides nu med elektronisk gearskifte Shimano GRX RX825 Di2

De nye 2 x 12-speed GRX RX825 Di2-komponenter elektrificerer Shimanos 12-speed gravel-komponent familien og kombinerer Shimanos uovertrufne elektroniske gearskifte med optimerede gearmuligheder til gruscykling og heldagseventyr. Den nye serie af elektroniske Di2-komponenter har DUAL CONTROL LEVERS, der er forfinet til komfort og kontrol, en SHIMANO SHADOW RD+ udstyret bagskifter til bedre kædestyring og en gravel-optimeret forskifter til præcist gearskifte.

Shimano GRX nu også med en elektrisk option

Shimano GRX 12-speed Di2 er designet til grusryttere, der lever i nuet, og vover sig ned ad ensomme, ukendte grusveje, som tager ruter og løb med uforudsigelige udfald, og som leverer præcis, pålidelig og distraktionsfri performance under alle forhold.

 • Udviklet Di2-platform – Redesignet Di2-system med hurtige, præcise skift og et trådløst cockpitdesign for den ultimative ydeevne og absolutte pålidelighed.
 • Avanceret Gravel Drivetrain – Optimeret 12-speed gearing for uovertruffen effektivitet og Shimanos gennemprøvede HYPERGLIDE+ teknologi for problemfri skift, uanset situationen.
 • Raffineret interface og ergonomi – Den ultimative balance mellem komfort og greb, GRX tilbyder uovertruffen ergonomi, et renere cockpitdesign og ultimativ tilpasning.

Elektrificerede 2 x 12-speed GRX gearmuligheder
Shimanos nye serie af gravelkomponenter bringer en elektronisk skiftemulighed til den 2 x 12 GRX-gruppe, der blev lanceret sidste år. Ved at parre de nye GRX RX825 Di2-skiftehåndtag, tilgængelige satellitkontakter, forskifter og bagskifter med eksisterende RX820 kranksæt, kassette og bremser kan ryttere nyde Shimanos karakteristiske Di2-skifteydelse og pålidelighed med 2 x 12-gears gravelgear.

Ligesom med de mekaniske RX820-komponenter kan rytterne skræddersy deres gearing med 48/31-tands klinger eller vælge at bruge RX610-kranken og dens 46/30-tands klinger. På samme måde kan rytterne vælge mellem en 11-36T eller 11-34T kassette for at få et bredt gearområde med små geartrin, så de kan køre med en behagelig kadence.

GRX RX825 Di2-kompatible gearmuligheder:

 • 48/31T RX820-krank
 • 46/30T RX610 krank
 • 11-36T HG710-kassette
 • 11-34T R9200, R8100, R7100 kassetter

Alle disse gearkombinationer passer sammen med Shimanos nyeste gravelhjul i kulfiber, WH-RX880. Med en indvendig bredde på 25 mm og en opdateret DIRECT ENGAGEMENT-frihub giver RX880-hjulene en vigtig forbindelse mellem rytter og vej, uanset hvor fjernt eller barskt det er.

Uovertruffen Shimano Di2 elektronisk gearskifte til grus
Ligesom sine 12-speed DURA-ACE-, ULTEGRA- og SHIMANO 105 Di2-søskende er det nye GRX Di2-system kablet, hvor det giver mening, med et centralt batteri med flere porte, der leverer stabil, langvarig strøm til både for- og bagskiftere. Ledninger med mindre diameter forbindes direkte fra batteriet til hver bagskifter, hvilket eliminerer behovet for krydsninger og strømliner byggeprocessen. Det centrale interne batteri forenkler også opladningen og forbliver sikkert på de mest ujævne veje, stier eller andre mindre befærdede veje, som rytteren måtte vælge.

Shimano Di2 trådløst cockpit
Shimanos 12-trins GRX Di2 har et trådløst grusspecifikt cockpit, hvor hætter med ribbet overfladestruktur og skridsikre bremsegreb giver ultimativ håndsikkerhed, uanset hvor krydret turen bliver. Den sikre håndposition er forbedret, som det var tilfældet med den originale GRX RX815 Di2 DUAL CONTROL LEVERS, med placeringen af den tredje Di2-knap på indersiden af kappen.

Uanset om den bruges som en anden skifteposition eller til at rulle gennem skærme på en cykelcomputer, er denne tredje knap en anden måde at opleve Shimanos elektroniske Di2-system fuldt ud på.

Udvidet til grus
De nye DUAL CONTROL LEVERS har også et tværsnit, der er optimeret til grus, så de kan integreres problemfrit med udvidede styr. Med en rundere form er overførslen fra styr til motorhjelm mere jævn og skaber et større overfladeareal, der hjælper med at eliminere trykpunkter.

ST-RX825 – Hydraulisk skivebremse DUAL CONTROL LEVER

 • Trådløs Di2-forbindelse
 • 2 x 12-speed DUAL CONTROL LEVER
 • Gravel-specifik bremsegreb og beslagsergonomi
 • Ny udvidet optimering af drop bar
 • Skridsikker belægning på bremsegrebets overflade
 • Tre Di2-knapper pr. håndtag til tilpasning af E-TUBE PROJECT Cyclist-appen
 • Udskiftelige knapcellebatterier (2 x CR1632) med forventet levetid på 3,5 til 4 år
 • Vægt: 415 gram / par

Di2-skiftekontakter til tilbehør
Det nye Di2-system giver også mulighed for tilbehørsknapper, en anden vigtig fordel ved elektronisk gearskifte. Ved at tilslutte en af Shimanos satellitskiftere, hvad enten det er på toppen, på droppet eller på aerobars, kan rytteren mere konsekvent opretholde sin indsats uden at skulle flytte hænderne. Ligesom den tredje knap på GRX Di2 DUAL CONTROL LEVERS kan disse satellitkontakter tildeles forskellige funktioner, herunder skift af både for- og bagskifter, styring af kompatible lygter og cykelcomputere eller som lap-knap under træning.

SHIMANO SHADOW RD+ bagskifter
RX825-bagskifteren er udstyret med Shimanos banebrydende SHADOW RD+-teknologi. Med sin praktiske tænd/sluk-kontakt gør SHADOW RD+ det nemt at fjerne baghjulet, når den er slået fra. Når den er tændt, er drivlinjen under ekstra spænding, hvilket giver en mere støjsvag kørsel og mere præcise skift.

Ligesom på Shimanos 12-trins Di2-systemer til landevej er bagskifteren også drivlinjens kommunikationscenter, der kommunikerer trådløst med skiftegrebene, kompatible cykelcomputere og E-TUBE PROJECT Cyclist via en smartphone. Den rummer også systemets opladningsport og multifunktionsknappen, som gør det nemt for rytteren at tjekke batteriniveauet, parre via Bluetooth og gå ind i justeringstilstand for begge bagskiftere.

RD-RX825 bagskifter

 • SHIMANO SHADOW RD+ kædestabilisering
 • Integreret D-FLY-forbindelse og opladning
 • 12 gear
 • Kompatibel med 11-34T og 11-36T kassetter
 • Vægt: 310 gram

Bredere kædelinje giver mere frigang
Ligesom de allerførste GRX-grupper har RX825-systemet en bredere kædelinje på +2,5 mm, som giver bedre plads til dækkene. Dette er især nyttigt med tendensen til bredere dæk og begivenheder, hvor der forventes mudder.

FD-RX825 forskifter

 • Kædelinje +2,5 mm i forhold til konventionel landevejs-FD
 • Større frigang til dæk
 • 2 x 12 gear
 • Vægt: 142 gram

E-TUBE PROJECT-tilpasning og FRONT SHIFT NEXT
Ved hjælp af Shimanos E-TUBE PROJECT Cyclist-applikation kan ryttere vælge mellem forskellige gearskifteintervaller for multiskift, tilpasse tildelingen af skifteknapper (hvilke knapper der udfører hvilke funktioner), programmere forskellige automatiske skiftemetoder som synkroniserede og semisynkroniserede skift og finjustere skift.

Lanceringen af RX825 falder også sammen med debuten af Shimanos nye FRONT SHIFT NEXT-funktionalitet.

Med denne firmwareopdatering kan du nu bruge Shimanos brugervenlige E-TUBE PROJECT Cyclist-app til at programmere en hvilken som helst 12-speed Di2-knap til at skifte forskifter til den klinge, du ikke bruger i øjeblikket, og derefter skifte frem og tilbage ved hjælp af den samme knap. Denne nye firmware er ikke kun kompatibel med GRX RX825, men også med Shimanos familie af 12-speed Di2-grupper til landevejscykling. Resultatet er enklere, mere intuitivt gearskifte for mindre erfarne ryttere og hurtigere beslutningstagning for erfarne ryttere i konkurrencens hede.

Ud over at forenkle gearskifteprocessen dramatisk kan Shimano FRONT SHIFT NEXT også frigøre andre kontakter til at håndtere opgaver som at bevæge sig gennem flere skærme på en parret cykelcomputer, tænde og slukke kompatible lygter eller trykke på “lap”-knappen på din cykelcomputer, så du kan holde dine hænder sikkert på plads, selv under dine hårdeste anstrengelser.

Den nye GRX RX85 Di 2 sælges som en pakkeløsning til Euro 2.479,-  (kr. 18.600,- )

Link

CYKELPORTALEN