CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano med elektronisk gearskifte !

Rygterne har længe sviret og vi er stolte af nu at kunne præsentere Dura-Ace Di2 – Shimanos første elektroniske geargruppe til konkurrencebrug. Di2 står for ”Digital Integrated Intelligence”. En teknologi, som er blevet testet tilbundsgående over de sidste 2 år af professionelle ryttere og under alle tænkelige vilkår – som regn, mudder, lave temperaturer, brosten og kombinationen af alle disse ting på samme tid.

Dura-Ace Di2, der bærer modelnavnet 7970 skal ses som en tilføjelse til den nye mekaniske Dura-Ace gruppe. Serien består af Dual Control greb, elektronisk styret for- og bagskifter og et batterikit. For alle andre komponenter som kranksæt og bremser osv., anvender man komponenterne fra den nye mekaniske Dura-Ace 7900 geargruppe. Den samlede vægt for en komplet Di2 geargruppe er 113 gram lettere end den nuværende Dura-Ace 7800 gruppe.

Dual Control skiftegreb

Et gearskifte sker nu bare ved et tryk på en knap! Du skal ikke bruge nogle kræfter på at skifte gear og dette giver afgørende fordele, da det nu er muligt altid at have et fast tag i styret og have 100 % fokus på at køre cyklen. Selv med iskolde hænder eller ved komplet udmattelse vil du derfor stadigt have et præcist gearskifte til din rådighed. Derudover vil du aldrig mere opleve nedsat skifte performance som følge af beskidte kabler eller kabler der har givet sig, da signalet nu overføres elektronisk til skifterne.

Gearvælgerne er placeret på samme måde som på de mekaniske greb, så du behøver ikke gennem en vanskelig omstillingsproces for at benytte det nye elektroniske system. De nydesignede greb sikrer den optimale ergonomi og dermed komfort. Ekstra satellit knapper giver dig mulighed for at skifte gear fra flere positioner på styret.

Skiftere

Den mest bemærkelsesværdige forskel du umiddelbart vil opleve er forskifteren. Bare et tryk på knappen udløser et glidende let gearskifte – selv ved høj belastning. En anden egenskab, der blev meget værdsat af vores testkørere, var forskifterens automiske trim-funktion. Den sørger for at kædeslæden altid justerer sig efter bagskifterens position.

Bagskifteren har ligeledes et bemærkelsesværdigt blødt skifte. De elektroniske dele er godt beskyttede mod styrt og hårde slag fra styrt mv. Carbon og titanium benyttes for at sænke vægten optimalt.

Batteriet

Dura-Ace Di2 bruger et langtidsholdbart 7.4V Li-Ion batteri, der er ekstremt kompakt og kraftigt. Stor pålidelighed og lang levetid er blevet bevist gennem grundige test de seneste 2 år. Batteriet er nemt at montere og passer til alle kendte cykelstel.

Dura-Ace Di2 betyder en revolution inden for cykelteknologi og vil med sine features ændre landevejscyklingen for altid!

Læs mere på den danske grossist hjemmeside

Shimano

CYKELPORTALEN