CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Et anderledes rygsæk cykeltaske system

Tout Terrain er et mindre tysk firma som udvikler nogle meget gennemførte turcykler i stål. Herudover har de forskellige unikke tilbehørsdele, som f.eks dette rygsæk system til montering på saddelpinden. Sherpa og Sherpack 22 kan bruges hver for sig eller sammen. Sherpa er en kraftig holder i stål som kun vejer 300g. Den monteres på saddelpinden ved hjælp af nogle afstandsringe, så den kan benyttes på saddeldiametre fra 26.8 mm op til 34 mm. I praksis kan man benytte en hvilken somhelst turrygsæk, men det anbefales at bruge den speciel udviklede Sherpack 22.

Afprøvning.
Filosofien med Sherpa stativet er at på offroadture i bjergrige egne er det ikke godt at have en rygsæk dinglende bag på cykeln på specielt nedkørsler, hvor man har brug for al den bevægelighed man kan få. På opkørsler sidder rygsækken fint fastspændt på stativet og kan hurtigt tages af og på ryggen når det atter går nedad.  Selve beslaget er så solidt og der er også rigelig plads til f.eks en mindre rygsæk og et liggeunderlag.

Selve rygsækken er lavet i samarbejde med Irske Bachpacks som har videreudviklet en af sine dagtursrygsække så den er sepceilet tilpasset montering på Sherpa beslaget. Der er tale om en meget gennemført lille 22 liters dagrygsæk.  Den er udført i vandafvisende Condura men der er endvidere et regnslag i bunden lige til at trække uden over. Selve rygsystemet kaldes  „suisse-air“ som giver god luft imellem ryg og bagsiden af rygsækken. Selve rygsækken er S- formet og dråbeformet. Den benytter kraftige skulderremme som er polstrede. Desuden er der en maverem. Når rygsækken sidder på cyklen kan remsystemet gemmes væk af et bagstykke som lynes på.  Det er er smart og gør at remmene ikke sidder i vejen. Selve rygsækken har ud over det store 22 lietrs rum også to mindre lynlåslommer og to netlommer i hver side hvor man bl. a kan opbevare vandflasker. Den samlede vægt er 1150g.
Det er meget udbredt at benytte en rygsæk blandt cyklister, men det belaster ryggen unødvendigt og man bliver drivvåd på ryggen. Ved at kombinere den med dette beslag er det næsten en ideel løsning for dagligdagscyklisten. Den overgår alt hvad jeg tidligere har prøvet.

Konklusion.
Sherpac er det hidtil mest gennemførte system for montering af bagage på saddelpinden, jeg endnu har prøvet.  Dens største force er den “ordinære” rygsæk som sidder fremragende. samt at systemet kan laste væsentligt mere end hvad jeg har set på lignende systemer. Systemet er klippestabilt og påvirker ikke køreegenskaberne nævneværdigt.
Man kan vælge at starte med Sherpa beslaget og benytte sin eksisterende rygsæk og så siden købe Sherpac 22 rygsækken som jeg syntes er lidt af et MUST for virkelig at kunne benytte systemet optimalt.
Der er desværre ingen dansk forhandling af Tout Terrain i Danmark..

Priser.
Sherpa  79,- Euro svarende til ca. 593 kr.
Sperpac 22  89,-  Euro svarende til ca. 668 kr.
Løse spacers 10 Euro svarende til ca. 75 kr.

Vi giver    både for funktion og pris.

Link.
Tout Terrain
Bachpacks

CYKELPORTALEN