CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Selle Royal er ligesom Selle Italia også et af de gamle hæderkronede saddelfirmaer. Respiro har været markedsført i alverdens cykelblade med stort anlagte annonce hvor...

Selle Royal er ligesom Selle Italia også et af de gamle hæderkronede saddelfirmaer.
Respiro har været markedsført i alverdens cykelblade med stort anlagte annonce hvor letpåklædte damer med seksuelle undertoner redegør for produktets fortræffeligheder.

Målgruppen er dagligdags segmentet hvor komfort er afgørende.
Modelgruppen er delt op i en herre og kvindemodel  som hver især  tilgodeser de to gruppers specielle behov for god siddekomfort.

Materialet er et kunst læder produkt kaldet Cool Microtex, som angivelig skulle have en overfladetemperatur op til 25 grader lavere en konventionel sort lædersaddel.
Sadlen er i herre versionen ret bred og med en 35 mm luftkanal i midten som har indsugning foran i næsen. Selve luftkanalen er beskyttet af et tyndt metalnet.
Saddelstellet er i CrMo og hele sadlen vejer 345 g.

Afprøvning.
Det første man bemærker , er at sadlen er uædvanlig blød. Jeg mindes ikke at have kørt på en så blød saddel før.
Det er yderst behageligt når man cykler i almindelige bukser, hvad den jo også er tænk til.
Luftkanalen har jeg svært ved at kunne se berettigielsen i. Den skulle angiveligt reducere temperaturen med 1 til 2 grader. Dette sammenholdt med de op til 25 graders reduktion på selve saddelmaterialet virker ikke videre logisk.  Jeg har heller ikke kunnet mærke nogen forskel overhovedet, selv med indsugningshullet blokkeret.

Selve overtrækket er forøvrigt ikke særlig slidstærkt og kommer hurtigt til at se slidt og nusset ud.

Konklusion.
Intentionen med denne saddel har sikkert været god nok, men jeg syntes ikke det holder  i praksis. Det er sjældent at jeg tester produkter som er deciderede dårlige, men Respiro er meget tæt på.  Det er synd og skam, da Selle laver nogle fremragende sadler under navnet Fizik.  Sadlen havde  været bedre og lettere uden indsugningsmanifolden som overhovedet ingen funktion har, andet end at skal se smart og anderledes ud.

For funktion giver vi og for pris
Prisen er kr 549,-

Links.
SelleRoyal
Bikersbest

CYKELPORTALEN