CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Rudy Project TEST: Rudy Project
Cykelbrille med styrkeindsats TEST: Rudy Project

Som brillebruger er ens muligheder for at kunne benytte de smarte og funktionelle cykelbriller temmelig begrænset specielt hvis man er nærsynet og bruger høje styrker, da der er grænser for hvor buede styrkeglas der kan benyttes uden der kommer forvrængning i synsfeltet.  En løsning kunne være disse sports briller fra Rudy Project, med indsats til styrkeglas. Det smarte er at indsatsen kan tages ud så brillen også kan benyttes hvis man af og til benytter kontaktlinser.
Solbrilleforsatsen kan vippes op eller tages helt af og fås med 6 forskellige farver glas.
Selve brillen kan fås i tre farver, matsort, blå og titanium. Til brug som skisportsbrille kan fås en elastikkrem.

Brillen kommer i et kraftigt slagfast etui. Desuden medfølger en lille pose i et silkelignende materiale som også kan benyttes som pudseklud. Derudover er der skabeloner med som optikeren skal bruge ved tilskæring af glassene.
Testbrillen var i titanumsfinish og med røgfarvede glas. Isat de efter mig passende styrkeglas var brillerne klar til brug. Brillerne passede næsten og efter et par småjusteringer af næseklemmen og stængerne som man selv kan gøre sad de perfekt.

Brillen slutter godt til og selve solbrillen dækker helt af for indkommende sollys og vind. I modsætning til andre lignende modeller jeg har prøvet generer brilleindsatsen heller ikke. Den største fordel er dog så afgjort synsfeltet som er væsentligt større end stort set alle andre briller jeg har set eller prøvet. En anden behagelighed er at kunne vippe forsatsen op når man f. eks skal læse eller komme fra lys ind i mørke. Endelig kan man tage hele forsatsen af og benytte den som almindelig brille. Brillen er behagelig at have på også i flere timer. Der er intet som gnaver eller trykker og den er let at rengøre f. eks i let sæbevand.

Eneste forbehold jeg har er at der i visse lys situationer er nogle irriterende refleksioner mellem de to lag glas. Det er mest udbredt med lavt hængende sol og direkte modlys. Desuden syntes jeg ikke det røgfarvede glas giver tilstrækkelig beskyttelse i højfjeldssol, men dette er sikkert individuelt og man kan jo så skifte til en anden glasfarve.
Alt i alt en god brille med stor brugsværdi og alsidighed.

Tilbehør:

CYKELPORTALEN