CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Rockwell Headgear Rockwell Headgear
En af de mere nyskabende og interessandte indslag på det netop afholdte ISPO messe i Munchen var en ny cykelhjelm som benytter en helt... Rockwell Headgear

Rockwell Helmets 04

Tyske Rockwell Helmets repræsenterer en helt nye måde at producere cykelhjelme på.  De fleste producenter bruger idag en hård skal fyldt med EPS skum, de såkaldte InMould hjelme.  Rockwell Helmets er gået helt væk fra den teknologi og bruger i stedet en patenteret opbygning som består af tre lag, bestående af en yderste hård skal, herefter en blød skal og inderst deres VACO12 system.  Fordelene ved denne modulære struktur er større fleksibilitet, mindre materiale og væsentlig mindre volumen samt en bedre pasform.  Desuden kan alle elementerne kombineres i forskellige farver.

Rockwell Helmets 02

VACO12 puden tilpasser sig forskellige hovedformer optimalt uden nogen trykpunkter, hvilket er afgørende for en god bære komfort.  Det fleksible yderstof forbedrer pasform yderligere. De mellemliggende rum i soft-shell giver ventilation, og garanterer en hidtil uset indvendig komfort, selv ved eksterne temperaturer. De VACO12 stødabsorberende puder, der anvendes i Rockwell hjelmen sikrer en yderst effektiv beskyttelse ved at fordele anslagsenergien i alle retninger. Dette giver en maksimal støddæmpning.

Rockwell Helmets 03

Rockwell Helmets er den første producent som bruger den nye teknologi, og vores vurdering er at den over tid vil udfase den eksisterende InMould  teknologi, både fordi den er lettere og mindre ressource krævende i produktion.  Hjelmen forventet på markedet til sommer og kommer til at koste mellem 150 og 190 US$.  Vi arbejder på at få et eksemplar til test.    

Link

 

CYKELPORTALEN