CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Er din cykel bygget af robotter Er din cykel bygget af robotter
Er outsourcing på retur. En fremsynet hollænder har konstrueret en cykel der kan bygges på en time af robotter... Er din cykel bygget af robotter

81cd624c8607f53c838cfe9a689f9d1d_original

Alle moderne biler idag samles af robotter, mens cyklen stadig for størsteparten er resource krævende manuelt arbejde med rør og fittings som skal fikseres og limes eller svejses. Istedet for at være innovatove og fremsynede har dette bevirket at størstedelen af al vestlig cykelproduktion idag ligger i lavtlønsområder i fjernøsten. Men hvorfor egentlig bygge en cykel i hånden når det er muligt at automatisere processen hvis man vel og mærke kikker lidt ud af boksen og begynder at producere cykler lidt på samme måde som biler og fly.

3613944869455ae59bb9f9c0290ade12_original

Mokumodo er en hollands udviklet cykel som tager udgangspunkt i måden vi producerer biler på. Selve rammen består af to hydroformede aluminumsskaller som svejses sammen. Hele processen kan automatiseres inklusiv pulverlakering og gøres på under en time. Herved kan produktionsomkostninger holdes meget lave og styktallene høje.

Selvom cyklen er udviklet i Holland og tænkt som en måde at få noget cykelproduktion tilbage til cykellandet, kan teknologien sagtens overføres til andre lande. f.eks Danmark som har masser af produktionsfaciliteter der gør i Hydroformede plader til andre industriområder. Der ligger et stort potentiale gemt her, og tænk hvis vi kunne få cykelproduktion tilbage til Danmark. Du kan støtte det hollandske projekt på deres kickstarter kampagne og være blandt de første til at cykle på en robotproduceret cykelramme.

3cb0873ddf0167347cc59a4cec018a70_original

Link      

CYKELPORTALEN