CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Spændende etape motionscykelløb til Rom

Folkene bag Tour de Ringsted-Paris har et nyt spændende etapeløb på beding nemlig en cykeltur fra Ringsted til Rom i 2008.

Turen starter fra Ringsted Torv, med start lørdag den 26.07.2008 og slutter på Peterspladsen i Rom fredag den 08.08.2008.

Turen køres som etapeløb over 13 etaper, men der vil denne gang være halvanden hviledag. Den første halve hviledag er lidt speciel. Den ligger lige efter første etape som slutter ved Gedser Færgehavn. Her pakker vi bussen og de tre følgebiler, sejler til Rostock og kører direkte til Salzburg hvor anden etape starter. Anden hviledag bliver midt på turen. De første seks dage kører vi i Alperne, hvor vi på tredjedagen kører over Grossglockner (2505 m.o.h.) og sjettedagen over Stelvio-passet (2758 m.o.h.). Der bliver derefter nogle mere ”flade dage” langs med Como-søen og ned over Po-sletten, før vi igen kører noget lavere bjergkørsel i Apenninerne på vejen mod Rom, hvor vi kommer igennem Toscana fra Pisa i vest til Arezzo i det østlige Toscana. Der er masser af højdemeter på denne tur. Vi kører kun gennem få byområder, før vi når til Rom – og de fleste af hotellerne ligger i mellemstore eller små provinsbyer.

Der køres med 5 hold på højst 10 til 12 ryttere på hvert hold. Dette skyldes, at vi skal overholde alle former for færdselsregler på hele turen. Der vil igen være to holdledere på hvert hold som tager ansvaret for holdet. Holdene vil blive sendt af sted fra kl. 08.00 om morgenen og med 10 min. mellemrum, så alle holdene er på landevejen senest kl. 08.45.

Efter ca. 3-4 timers kørsel vil der være frokoststop ved bussen, som vil holde et smukt sted på ruten og vente på rytterne. Efter at sidste rytter har forladt frokoststedet kører bussen direkte til hotellet og checker ind, så værelsesfordelingen er klar, når rytterne ankommer.

Følgebilerne vil også denne gang følge rytterne hele dagen, og i den ene af bilerne vil der igen være en sygeplejerske med. Der vil være vand i bilerne, hvis der er nogen der for brug for det, og man kan ringe til dem hvis der er brug hjælp. Der vil være to hjælpere i hver bil og to i bussen, som vil stå til rytternes rådighed på hele turen.

Turlægger Jan Konstmann vil i år afprøve turen (juni 2007), så den bliver tilrettelagt så godt som muligt.

Der er allerede nu åben for tilmeldinger til turen på deres hjemmeside. Da der er et begrænset deltagerantal på 60. gælder det om at være hurtig…

CYKELPORTALEN