CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

En af de mere spændende produkter som blev vist på den netop afholdte PressCamp i USA var en ny landevejsracer fra belgiske Ridley. Noah...

En af de mere spændende produkter som blev vist på den netop afholdte PressCamp i USA var en ny landevejsracer fra belgiske Ridley. Noah FB er en kulfiberramme hvor det meget populære system integration har fået endnu en tand.  For at forbedre bremsekraften og  minimere vindmodstand har Ridley integreret bremserne som en del af bagstaget og forgaffel.  Storck viste en prototype på et lignende system sidste år på Eurobike, men Ridley Noah FB hvor FB  ikke står for Facebook men for Fast Brake, er den første cykel hvor det føres ud i praksis, i første omgang som 500 nummerede eksemplarer. Prisen bliver godt 30 kilo danske kroner for et rammekit inklusiv forgaffel.

Ridleys design er ret gennemtænkt da bremsearmene er en del af kulfiberstrukturen i rammen.  og man derfor udelukkende bruger bevægeligheden i selve materialet til at opnå bremsebevægelsen så der er ingen bevægelige dele og lejer som kan gå i stykker og øge vægten.  Noah FB forventes på markedet sidst på året.

Link

CYKELPORTALEN