CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Revolutionerende hjulsæt fra Syncros Revolutionerende hjulsæt fra Syncros
Syncros Silverton SL er et fuldstøbt kulfiberhjulsæt, der gør op med løse eger. Revolutionerende hjulsæt fra Syncros

Mens de store producenter af landevejs hjulsæt udelukkende koncentrerer sig om vindoptimering, byggende på den traditionelle måde med løse, nav, fælge og eger, kommer der nu, lidt overraskende noget nyskabende på mountainbike området, og tilmed fra en lidt ukendt kant.

Syncros har fået en gevaldig økonomisk saltvandsindsprøjtning efter at de er blevet købt af Scott og nu indgår som en del af Scott omfangsrige tilbehørslinie.

Silverton Sl er et fuldstøbt kulfiberhjul inklusiv nav og 20 eger.  Den samlede vægt er 1250 gram og fælgen alene vejer 286 gram og et sæt eger 80 gram. Selve mekanikken i navet overlader Syncros til de bedste på markedet nemlig DT Swiss 190 nav.  Selvom vægten er lav er det ikke det som er afgørende men derimod stivheden på hjulet, som er 30 % stivere i den vandrette plan og hold nu fat 100 % større torsionally. Det betyder at hjulet accelerer væsentligt hurtigere da al energien bliver omsat til bevægelse, da al flex stort set er elimineret.

Egerne er 35 % mere modstandsdygtige mod slag end almindlige ståleger, hvilket betyder at skulle en eger knække kan du køre videre. Det har taget Syncros adskelige år at reducere ståbeformen fra oprindelige 31 dele til nu kun 8.  Efter støbning forspændes hele hjulet, for at reducere kompression i egerne.  Hjulet er 29″ og kan klare dæk op til 2,4″ Den indvendige fælgbredde er 26 mm. Hjlet er godkendt til en ryttervægt på 130 kg og den forventede pris bliver 3500 Us$ og forventes på market hen på efteråret 2018.

Link

CYKELPORTALEN