CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Lidt paradoksalt lever vi i en verden hvor den almindelige forbruger er meget bevist om hvad han/hun kommer i munden, mens sportsverdenen, i præstationens...

Lidt paradoksalt lever vi i en verden hvor den almindelige forbruger er meget bevist om hvad han/hun kommer i munden, mens sportsverdenen, i præstationens hellige navn, ukritisk  fylder sig med kunstige tilsætningsstoffer og det som er værre, nemlig doping.

Det er derfor befriende at se et dansk firma kaste sig over de meget populære energibarer men med helt naturlige ingredienser.

The Raw Food Company er en ny dansk fødevarevirksomhed med en ”Rå” filosofi. Baggrunden er at Raw Food bevægelsen de senere år fået mere og mere opmærksomhed i Danmark. Det er en  konsekvens af den økologiske bevægelse, som i dag  for alvor er forankret i det danske samfundets bevidsthed.  Dette er i øvrigt ikke kun et dansk fænomen.  Verden har indenfor det sidste århundred oplevet et teknologisk kvantespring, som stadig synes at få større og større moment. Teknologi har i høj grad gjort verden til et endnu mere spændende sted at være, idet det har både tilført nye ting og måder at opleve livet på, men også gjort det muligt at gå på opdagelse i vores egen natur gennem naturvidenskabelig forskning. Når et redskab som teknologi kan tilvejebringe så mange fordele, kan det også medføre en række ulemper, især når det anvendes uden omtanke.

Den teknologiske udvikling indenfor fødevareområdet har siden den industrielle revolution primært haft fokus på en øgning af effektivitet og kvantitet, uden særlig fokus på kvalitet. Den største del af de fødevarer der findes på markederne i dag er produceret med metoder som ligger forholdsvis langt fra den naturlige produktion. Derudover er disse fødevarer ligeledes ofte forarbejdet i væsentlig grad og indeholder stoffer som ikke optræder i fødevarernes naturlige tilstand.
Den teknologiske udvikling har desuden bragt større opmærksomhed på menneskets sundhed. Da fødevarer bidrager i høj grad til menneskets sundhed, er det naturligt at man især i det senere år også har vendt fokus mod fødevarernes egne sundhed. De sundeste fødevarer er dem der er tætteste på deres naturlige tilstand og det er netop dét som Rawfood gør.

At spise 100% naturlige og rå fødevarer er jo ikke længere muligt i et moderne samfund. Hvis man vil dette, skal man jo selv plukke, fiske og slagte dét man spiser. Så en vis form for menneskelig indblanding i fødevareproduktionen er nødvendig. Det handler blot om at finde den mellemvej, hvor fødevareproduktionen kan drage nytte at teknologi og samtidig have den højest mulige grad af naturlighed som mulig.
Det er hvad Raw Food Company har sat sig for, nemlig at få fremstillet fødevarer, som er tætteste muligt på naturen, og samtidig er tilpasset den moderne livsstil. I den moderne livsstil er der et øget behov for mellemmåltider og snacks. Det er Raw Food Company’s målsætning af opfylde dette behov på en sund og velsmagende måde. Det betyder fødevarer, som er så naturlige og uforarbejdede som muligt, som smager fantastisk og er nemme at have med overalt.

Eksempelvis har Raw Food Company udviklet frugt & nøddebaren RawBite. RawBite føres i en række sundhedsbevidste specialbutikker i hele Norden og er bl.a. blevet valgt, som den eneste energibar i Det Danske Forvars nye feltrationer. Raw Food Company er grundlagt i 2009 af Rolf Bau, Nikolaj Lehmann og Morten Fullerton.  Filosofien er enkel: Det skal være nemt at spise sundt… og smage fantastisk.

Vi vender snart tilbage med en anmeldelse af Raw Bite.

Link

CYKELPORTALEN