CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Pronghorn i kraftig offensiv også internationalt Pronghorn i kraftig offensiv også internationalt
Den innovative danske producent af fuldblodsracere og mountainbikes lancerer nu en komplet online brand shop. Satsningen følges op af tre showrooms i Danmark. Næste... Pronghorn i kraftig offensiv også internationalt

Pronghorn03

Danske Pronghorn lancerer komplet brand webshop med racing MTB og landevejscykler. Den innovative danske producent af fuldblodsracere og mountainbikes lancerer nu en komplet online brand shop. Satsningen følges op af tre showrooms i Danmark. Næste skridt er at udbrede virksomheden internationalt.

Rygraden i den nye shop er firmaets sortiment af innovative racing cykler: Landevej, MTB, cykel cross, tri og fat bikes. Samtidig er der en linje af landevejs- og mtb carbonhjul, carbon cockpit og tilbehør.

Direktør og partner Søren Veje Kristensen forklarer: ”Vores sortiment består af en lang række faste modeller af cykler, som vi har sammensat for bedst mulige performance i de forskellige prisklasser. Men vi har indbygget muligheden for valgfrie opgraderinger på hjulsæt, krank og MTB-forgaffel. Det giver rytterne mulighed for at vælge ekstra performance præcis på de dele, hvor det giver mest fart for pengene. Det giver også god mening for kunden, at cyklen leveres med det helt rigtige set-up fra starten”

Pronghorn04

Samtidig med lanceringen af webshoppen øges aktiviteterne i virksomhedens showrooms i Hillerød, Middelfart og Gjessø ved Mini-Harzen i Silkeborg. Her er der mulighed for at se og teste alle modeller og man kan også få råd og vejledning omkring 100% skræddersyede cykler. Man kan se og prøve cyklerne hos de dygtige PRONGHORN forhandlere rundt om i landet og til mange løb og events.

Pronghorns cykler og dele udvikles og sammensættes fra hovedkvarteret i Middelfart og produceres i samarbejde de dygtigste producenter internationalt. Blandt de innovative løsninger er teknologier som fx APLS (Anti Power Loss System til full suspension MTB), Carbon Front Grid og Rear Shock Absortion (MTB carbon hard tail), der alle tre medvirker til at gøre mountainbikes hurtigere.

Pronghorns cykler er udrustet med dele og grupper fra førende producenter som fx SRAM og Shimano, men der bliver også brugt lette komponenter fra innovative producenter som Laufforks, Ceramic Speed, Equinox Wheels og Rotor. Næste skridt for Pronghorn er den nye og længe ventede MTB Full Suspension i 29”, der er den opdaterede udgave af den klassiske PR6XC.

Pronghorn05

RIDE FASTER!
Pronghorns cykler bruges i dag af både professionelle, super-motionister og flere teams. Danmarks største MTB team er fabrikkens eget ”Team Pronghorn Racing”. Det succesfulde danske UCI kvindehold ”Team BMS-Birn” har netop vist deres røde Pronghorn cykler frem internationalt i forårets flamske landevejsklassikere med flere sejre og topplaceringer.

At Pronghorn er langt mindre end deres store internationale konkurrenter, giver mulighed for et mere rendyrket fokus på racing. ”Vi laver ikke carbon landevejscykler til kr. 10.000,- fordi vi udelukkende har top kvalitets carbon stel. Dvs. at vores carbon stel er de samme på alle landevejscykler helt fra kr. 19.000 og op til fx 65.000 – som topmodellen med SRAM Red eTap koster. Samme princip gælder for MTB, så man er altid sikker på at få en top ramme når man køber en PRONGHORN. Desuden har vi både et et mindre marketing- og sponsorbudget end de store, internationale brands, så vi også kan være konkurrencedygtige på prisen.” Forklarer Søren Veje.

Pronghorn02

Pronghorns cykler har altid klaret sig godt i tests. Sidste år blev virksomhedens hardtails- og fully-mountainbikes begge kåret som ’Bäst i Test’ af det svenske MTB-magasin MTB Sweden. Samtidig fik virksomhedens landevejs racer fem stjerner i samtlige test kategorier i en stor test af stort set alle branchens allerstørste mærker af landevejscykler.

Fernando Corvalan fra Pronghorn udtaler: ”Historisk er kernen i Pronghorn elite MTB og verdens hurtigste full suspension cykel, men det har vist sig, at vores designfilosofi med at balancere fart, vægt og kontrol også giver gode resultater inden for de andre cykeltyper. Derfor har det været helt naturligt for os gradvist at teste og udvikle modeller i de andre cykelklasser.”

Hi-End brand
Virksomheden Pronghorn er grundlagt i 2007 for at udvikle verdens hurtigste full suspension MTB op omkring det patenterede APLS system. Pronghorn er opkaldt efter en amerikansk gaffelbuk art, der er verdens hurtigste landdyr over længere distancer.

”Vi er klart et niche brand, for dem der elsker klassisk, rent design og som gerne vil køre hurtigst muligt på deres cykel. Derfor ved vi også, at vores yderligere vækst skal komme internationalt ved at være en stærk niche i mange lande. Vi glæder os derfor også til at præsentere vores sortiment internationalt på EUROBIKE til august.” Afslutter Søren Veje.

Link

CYKELPORTALEN