CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Prologo Zero II T2.0 TEST: Prologo Zero II T2.0
Flot sæde til din popo af den sporty slags, med ret hård dæmpning som gør den mest velegnet til de korte cykelture. TEST: Prologo Zero II T2.0

Prologo er en stor italiensk producent af cykelsadler. På det seneste er de blevet kendt for deres CPC teknologi der i første omgang findes på deres top landevejs og MTB sadler. Til denne test har vi kikket nærmere på en af deres entry modeller tænkt til korte ture hvor man ofte skifter position. Helt oppe i tiden fås ZERO II i forskellige bredder.

Specifikationer

  • Størrelser: 280 x 134 / 280 x 141
  • Vægt: 243 / 245 g
  • Rails: Nack 7×9,3 mm Tirox 7 mm T2.0 7 mm
  • Cover: Microfiber
  • Padding: Light PU
  • Teknologi: ESD, Multiside
  • Pris: kr. 799,-

Afprøvning
Prologo ses sjældent ude i butikkerne som løssalg, men er derimod meget udbredt monteret på flere af de helt store cykelmærker. Prologo Zero II T2.0 er subjektivt en flot saddel med et lidt teknisk look. Den fås i to bredder. Vores testeksemplar var den smalle model. Sadlen har zoneinddelt padding, høj dæmpning bagest, medium i midten og lav i fronten. Man sidder udmærket på sadlen og der er god bevægelighed. Den megen grafik og mønster inddeling er mest for syns skyld, da sadlen i praksis føles helt glat, hvilket også gør den ret kritisk mht. korrekt vinkling. Prologo fremhæver Zero II T2.0 som en MTB saddel, hvilket i og for sig er korrekt så længe det er på korte ture. Trods den zoneinddelte padding er der ikke meget komfort at finde i den, hvilket er knap så kritisk, hvis man cykler på en fully MTB.  Anderledes forholder det sig på en hardtrail hvor sen syntes lige vel hård.  På landevejsraceren syntes sadlen mere i sit rette element også over længere distancer. En god og let sadlen til prisen med visse forbehold omkring brug til MTB.

Konklusion
Prologo Zero II T2.0 er en fin saddel med flot finish og lav vægt. Nogen komfortsaddel bliver den aldrig, hvorfor vi anser den som det bedste valg til landevejsraceren.

Link

CYKELPORTALEN