CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

En spændende nyhed som blev præsenteret på Eurobike og som fortjener noget omtale er elektronikgiganten Pioneers entre på cykelmarkedet. Pioneer SGX-CA900 er et performance målesystem,...

En spændende nyhed som blev præsenteret på Eurobike og som fortjener noget omtale er elektronikgiganten Pioneers entre på cykelmarkedet. Pioneer SGX-CA900 er et performance målesystem, der nemt kan eftermonteres på eksisterende kranksæt.  Under navnet  SGX-CA900 skjuler sig en kraftfuld cykelcomputer, som Pioneer har arbejdet på siden 2010.  En af nyskabelserne er effektmåling koblet sammen med en GPS-sensor. Dataene vises på en 2,2-tommer storhøj opløslig farve LCD touch skærm. Desuden er der barometer og termometer indbygget i enheden. Forbindelserne til sensorerne er produceret af Ant + og batteriets levetid er 12 timer på en opladning. Opladning af det indbyggede Li-ion batteri foregår via et mini-USB-kabel.

Den faktiske højdepunkt af systemet er den såkaldte “Pedaling Monitor”, der er en kraft målesensor knyttet til de to pedalarme. Udover wattforbrug kan man også analysere effektiviteten af ​​pedal bevægelsen og en kraft vektor visualiseret for hver 30 graders omdrejning. For yderligere analyse kan der tilknyttes mange online tjenester Pioneer opgiver målenøjagtigheden til +/ – 2 procent.

Sensoren vejer 70 gram og computeren 119 gram.  Den endelige pris er endnu ikke opgivet, men produktet forventes på markedet til januar 2013. Salget skal ske gennem distributionsnettet af særligt uddannede Pioneer forhandlere.

Link

CYKELPORTALEN