CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cannondale er af de fleste kendt for deres cykler, men længe før at alle de store producenter af cykelkomponenter kom på hule kranksæt, så...

Cannondale er af de fleste kendt for deres cykler, men længe før at alle de store producenter af cykelkomponenter kom på hule kranksæt, så var Cannondale de første til at lancere denne teknologi, en teknologi der har bragt vægten ned og stivheden op på alle de bedste kranksæt vi kender idag.

Første udgave var det futuristiske udseende og helt CNC fræste  Coda kranksæt i midten af firserne som bl.a Super Mario gjorde berømt på det hedengangne Sacco cykelhold som dominerede den profesionelle cykelscene på daværende tidspunkt.  Dengang var det state of the art kranksættet som for alvor fik de store producenter til at svede i udviklingslaboratorierne.

Men Cannondale hviler ikke på lauerbærene så siden har vi set adskillige forbedre udgaver af deres kranksæt. Seneste udgave hedder Hollowgram SI SL2 og er netop blevet præsenteret i USA på den årlige Press Camp. Der er tale om et kranksæt som komplet inklusiv klinger og kun vejer 485 gram.  Specielt kransens edderkopspinsformede udfræsninger giver et meget luftigt og helt nyt udtryk. Der kommer 53/39 og 50/34 klingesæt både til 10 og 11 speed kassette.  Trods den ultralave vægt er det stadig det stiveste kranksæt på markedet. En rekord Cannondale har haft lige siden lanceringen af den første udgave skarp forfulgt af DuraAce kranksættet fra Shimano.

Link

CYKELPORTALEN