CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

År tilbage besluttede Shimano at supplere deres geargrupper med en komponentserie.  Denne går under navnet PRO Bikegear.  Nu lancerer PRO så et styr og...

År tilbage besluttede Shimano at supplere deres geargrupper med en komponentserie.  Denne går under navnet PRO Bikegear.  Nu lancerer PRO så et styr og en frempind opkaldt efter sprinteren Mark Cavendish.  De skulle angiveligt være designet specielt til de mest krævende spurter hvor hastighederne ofte kommer op på 70 km/t.

Frempinden er fremstillet i  unidirectional kulfiber som en monocoque konstruktion for stor stivhed.  Hovedet er i CNC fræst aluminium.  Stivheden er dobbelt så høj som på den almindelige PRO Vibe 7S frempind.  Den kommer i tre forskellige længder 105, 120 og 135mm. Vægten starter ved 170 gram.

Styret er udført i et specielt aluminiumsrør som har 4 indvendige forstærkninger (splines)  Aluminium er valgt fremfor det meget udbredte kulfiber, da det er meget mere modstandsdygtig overfor styrt hvor kulfiber ofte bliver upålideligt og skrøbeligt. I indvendige forstærkninger giver 9% større stivhed i forhold til det almindelige  PRO Vibe 7S styr.  Styret er anatomisk udformet og kommer i tre bredder 40, 42 og 44 cm. Vægten starter ved 295 gram.


Mark Cavendish Star series skulle være på markedet i løbet af sommeren 2010.

CYKELPORTALEN