CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

I denne måned lanceres en ny og forbedret sportsdrik, Powerade ION4, i Danmark. Denne nye, isotoniske sportsdrik er udarbejdet i samarbejde med idrætsforskere med...

I denne måned lanceres en ny og forbedret sportsdrik, Powerade ION4, i Danmark. Denne nye, isotoniske sportsdrik er udarbejdet i samarbejde med idrætsforskere med speciale i sportsernæring.  Powerade ION4 sportsdrik indeholder, udover kulhydrater, fire af de mineraler (natrium, kalium, kalcium og magnesium), kroppen mister, når vi sveder under træning. Dermed følger Powerade ION4 forskernes anbefaling om effektivt at genoprette væskebalancen og derved hjælpe dig til at præstere dit bedste længere.

Powerade ION4 fås både i den velkendte ”Mountain Blast” med bærsmag og i en helt ny smagsvariant ”Orange”.

Effektiv genoprettelse af væskebalancen

Videnskabelige undersøgelser viser, at vand alene ikke er ideelt ved intensiv træning. Hvis man efter træning udelukkende drikker vand, vil man få slukket sin tørst, før man når at blive rehydreret tilstrækkeligt. Vand indeholder ikke kulhydrater, der sammen med natrium maksimerer væskeoptaget. Derfor har man under og efter sport brug for en drik med mineraler (specielt natrium) og kulhydrater.

Eliteidrætsfolk understøtter forskernes anbefalinger

Til sommer går det løs ved OL i London. To af de danskere, der har kvalificeret sig, er firedobbelt verdensmester i kajak, Anne Lolk og hendes makker Juliane Erlander der begge har kvalificeret sig i roning. I de to elitekvinders træningsforberedelser er korrekt ernæring og væskebalance helt afgørende for, hvor meget de kan presse kroppen. Således udtaler Anne Lolk, Efter træning drikker vi sportsdrikke med sukker og elektrolytter for at opretholde væskebalancen og give kroppen gunstige forhold til at restituere. Og under konkurrence er det særligt vigtig for os at indtage isotoniske sportsdrikke, da vi efter indvejningen er dehydrerede og hurtigt skal genoprette væske- og elektrolytbalancen”.

Derfor er det heller ikke tilfældigt, at Powerade er en af hovedsponsorerne for OL 2012 og i den forbindelse samarbejder med nogle af verdens bedste atleter.

Powerade ION4 – ikke kun for eliten

Fordelene ved at sikre væskebalancen under og efter træning er ofte undervurderet.

Undersøgelser viser, at hvis kroppen dehydreres med blot 2% af kropsvægten, kan den mentale og fysiske præstation forringes markant. Ellie Hadjilucas, Nutrition- and Sports Science Manager, udtaler, “Under længerevarende træning og motion vil reduktion af kropsvæske, mangel på energi og en forskubbet mineralbalance hæmme din præstation. Powerade ION4 er videnskabeligt udviklet for at optimere hydrering ved hjælp af væske og mineraler (specielt natrium) og samtidig forsyne kroppen med kulhydrater for at erstatte den energi, din krop mister i løbet af træningen”. Ellie Hadjilucas fortsætter: ”Fordelene ved at drikke Powerade ION4 under og efter træning er stærkt motiverende for forbrugerne, og vi er sikre på, at Powerade ION4 kan hjælpe både atleter og sportsudøvere til at træne med højere intensitet og opnå deres maksimale potentiale”.

Powerade ION4 kan allerede nu købes i danske supermarkeder og detailhandlere. Den nye sportsdrik findes i smagsvarianterne ”Mountain Blast” med bærsmag og ”Orange”.

Vejledende pris i supermarkeder er 14,95 kr.

Link

CYKELPORTALEN