CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

For første gang nogensinde bliver det svenske postmesterskab i cykling afholdt uden for landets grænser. Nordsjælland får besøg af over 1000 cykelentusiaster fra Post...

For første gang nogensinde bliver det svenske postmesterskab i cykling afholdt uden for landets grænser. Nordsjælland får besøg af over 1000 cykelentusiaster fra Post Danmark og Sveriges Posten AB, der deltager i Posttrampet til september. De mange gæster betyder umiddelbart en øget omsætning på omkring en million kroner, men også på sigt en øget turismevækst i Nordsjælland.

Nordsjællænderne kan godt begynde at glæde sig. Den 1. september kan de nemlig opleve over 1000 professionelle og amatører dyste i postmesterskabet i cykling. Cykelløbet, der har det svenske navn Posttrampet, er en stolt tradition blandt postbudene i Sverige. Og løbet har været afholdt i Sverige de seneste 20 år. Men den svenske postvirksomhed har nu valgt at bryde traditionen og flytte mesterskabet til Nordsjælland.

Jørgen H.K. Jepsen, sponsor- og eventchef fra PostNord siger om valget af Nordsjælland:

– I 2009 fusionerede Posten AB og Post Danmark til PostNord. Derfor syntes vi, at det var på tide at få cykelløbet til Danmark, og Nordsjælland er oplagt. Her er noget af Sjællands flotteste natur, og det grønne landskab med de flade bakker gør terrænet perfekt til cykelløb. Desuden er der mange gode overnatningsmuligheder. Vi begynder i Helsingør, der har en central placering for de svenske deltagere og gode erfaringer med at afvikle cykelløb.

Cykelløb giver millionomsætning
Destinationsudvikling af Kongernes Nordsjællands projektleder for møder og events Søren Damstrup fortæller, at Posttrampet får en vigtig betydning for Nordsjællands turisme og lokalmiljø. Sammen med Helsingør Turistforening, Vækst & Viden og CK Kronborg har han hjulpet PostNord med planlægningen af arrangementet:

– I den weekend Posttrampet er i Nordsjælland, forventer vi en ekstra omsætning på omkring en million kroner fra både overnatninger, besøg til områdets attraktioner og shopping. Deltagerne tager familien med på forlænget weekend og kommer måske tilbage på ferie året efter. Derfor kan det også på sigt betyde øget vækst for turismen. Nordsjælland får god eksponering, og vi håber, at det vil bidrage til at få flere sportsarrangementer til området. Endelig er en event som denne rigtig god for kulturlivet og en festlig begivenhed for lokalbefolkningen, siger han.

 

Fakta om Posttrampet

• Posttrampet løber af stablen 1. september 2012 kl. 12

• Posttrampet bliver arrangeret af Posten IF som er en idrætsforening for medarbejdere ansat i Posten AB (Sverige). PostNord står for kontakten til de danske samarbejdsparter og de danske deltagere.

• Løbet har været afviklet i 20 år og er det svenske postmesterskab i cykling. Posttrampet indgår som en af sportsgrenene i ’Postklassikeren’, og de andre discipliner er løb, svømning og skiløb

• 1000-1200 af de ansatte fra det danske og svenske postvæsen forventes at deltage

• Løbet starter og slutter ved Helsingør Hallen

• Der er tre ruter på henholdsvis 75 km, 51 km og 25 km

Link

CYKELPORTALEN