CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

POC går bæredygtige veje med deres nye Urban Myelin POC går bæredygtige veje med deres nye Urban Myelin
POC's nye Myelin hjelm kan nedbrydes i enkelte bestanddele ved slutningen af ​​dens levetid, for bedre genanvendelse POC går bæredygtige veje med deres nye Urban Myelin

POC er kendt for deres High-End cykelhjelme til sportssegmentet, men ned deres nye Urban Myelin går de nye veje i bæredygtighedens hellige navn.

De fleste cykelhjelme har en kompleks opbygning, som i praksis gør det svært at genbruge dem, hvorfor de som ofste ender på lossepladsen

Den nye POC Myelin pendlerhjelm er designet til at undgå det. Den er bygget, så den let kan skilles ad i sine individuelle komponenter ved slutningen af ​​dens levetid, og dens bestanddele kan herefter genbruges.

Fra starten er POC Myelin-hjelmen lavet af 50 % genbrugsmaterialer. Den indeholder en skal lavet af vævet genbrugsstof og er samlet uden brug af klæbemidler. POC siger, at strategisk placerede fastgørelseselementer sikrer hjelmens integritet og undgår derved brug af klæbemidler eller laminering.

Fastgørelserne kan skæres fra hinanden ved slutningen af ​​hjelmens levetid, og komponentdelene kan derefter adskilles. POC siger, at det er noget,  alle kan gøre ved at brug af normalt tilgængelige værktøjer. På trods af sin nye konstruktion passerer Myelin de relevante sikkerhedsstandarder.

POC siger, at målet med Myelin er “at bruge vores planets ressourcer respektfuldt, og hente inspiration fra en cirkulær økonomitilgang og at lede fra fronten med nye ideer og innovationer”.

Det er et eksempel på, hvad POC kalder sit “helhjelm-koncept”, hvor mærket har designet hver del af hjelmen for at forbedre helheden.

Udover skallen omfatter andre genbrugsdele, der bruges i POC Myelin, en kasket og puder lavet af genbrugspolyester og en bundring af genbrugsnylon. Stropperne er lavet af genanvendt polyester, har en tryklås og har elastiske sektioner.

Beskyttelse ydes af en EPS-skumforing, som med en konventionel hjelm, og en række små ventilationshuller er indbygget i toppen af ​​hjelmen. POC har undgået det sædvanlige tryk på Myelin-hjelmen ved at præge dens logo i hjelmskallen.

“Vi ville sætte spørgsmålstegn ved ideen om, at sikkerhed og bæredygtighed ikke åbenlyst kunne eksistere side om side i en hjelm… så vi ønskede at udfordre den konventionelle måde at skabe en hjelm på, især ved at starte med genbrugsmaterialer, hvordan den fremstilles og hvordan den kan dekonstrueres, så alle materialer kan bruges igen,” siger Claes Nellestam, senior designer hos POC.

POC ser Myelin som et vigtigt skridt fremad i sit hjelmdesign. Det siger dog, at det kun er et udgangspunkt, og de vil søge at overføre deres erfaringer med at designe og teste hjelmen til flere produkter. Prismæssigt kommer den nye hjelm til at ligge omkring de kr. 800,-

Link

CYKELPORTALEN