CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Pininfarina Fuoriserie Pininfarina Fuoriserie
Endelig en "elcykel" hvor traditionelt cykelhåndværk går smukt i hånd med en nyskabende motor løsning. Den ædle hest bliver dog næppe folkeeje. ... Pininfarina Fuoriserie

Pininfarina02

Selvom elcyklen i rekordfart har undergået en stor udvikling, så er der stadig langt mellem de deciderede skønhedsåbenbaringer. Trods producenternes ihærdige forsøg vil det altid være vanskelig helt at skjule de store motorer og batterier, med mindre man går anderledes til værks.  Designhuset Pininfarina og 43 Cycles har i bedste italienske stil udviklet en cykel som på fornem vis forener tradition med innovation.

Pininfarina06

Pininfarina har taget udgangspunkt de klassiske biler fra trediverne og brugt traditionelle materieler som stål og læder.  Rammen er en kombination af stålrør forenet med Valnød og man fornemmer tydeligt inspirationen fra den klassiske Pininfarina designede Lancia Astura Bocca fra 1936 med det læderflettede styrbånd og saddel og overrørets vinkling som minder om de volumeniøse skærme på bilen.

Pininfarina03

Det innovative i cyklen skal findes i Bike+ motoren som opsamler energi når man cykler og giver en et boost ved acceleration fra stop og på bakkerne.  Simpelt og helt uden tunge batterier og elektronik. Som altid når Pininfarina lægger navn til er der tale om samlerobjekter som kun vil blive produceret i begrænset styktal. I dette tilfælde 30 styk.

Pininfarina04

Link

 

CYKELPORTALEN