CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Pinarello Dogma XM Pinarello Dogma XM
Sidste år havde vi lejlighed til at teste Pinarello Dogma XC  hardtrail mountainbiken.  Nu følger Pinarello op med en fuldaffjedret udgave. Som man kan... Pinarello Dogma XM

Sidste år havde vi lejlighed til at teste Pinarello Dogma XC  hardtrail mountainbiken.  Nu følger Pinarello op med en fuldaffjedret udgave. Som man kan se af deres præsentations video har Pinarello inkorporeret en del interessandte og nyskabende teknologier.

Selv siger Pinarello at den nye Dogma XM er stiv som en landevejscykel og kun affjedret når du har brug for det uden nogen fjernkontrol kaldet  Onda Curve Asymmetric™  De fleste fuldtaffjedrede rammer på markedet har 6 omdrejningspunkter i bagaffjedringen. Dette giver foruden forøget vægt også muligheder for slør og en del vedligeholdelse.  Dogma XM har kun fem roterende punkter. Det punkt som normalt sidder på det skrå bagstag er elimineret.

dogmaxm_xm01

Selv siger de: “Our rear stay Onda Curve Asymmetric™ has only 5 flex points, an extraordinary monocoque in which the kinematics functions thanks to its exclusive carbon flexible arm that makes the quadrilateral rigid on even grounds and flexible only on uneven grounds.”

Istedet for at fæstne fjederelementet til direkte til rammen er det monteret på en løs aluminiumsplade i den ene side som er skruet i krankboksen. Vi vender tilbage med flere detajler og en testkørsel af denne interessandte  konstruktion senere på året.

dogmaxm_xm01-3

Link

CYKELPORTALEN