CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Pendel Bike Pendel Bike
Det er ikke hver dag man støder på en dansk producent af cykler, og vel og mærke en af slagsen, hvor stort set alt... Pendel Bike

Det er ikke hver dag man støder på en dansk producent af cykler, og vel og mærke en af slagsen, hvor stort set alt udvikles og produceres på egen hånd.

Pendel Bike bygges på maskinfabrikken Smel Aps som ligger i den idylliske landsby Sandager på midtfyn, og drives af Erik Langelund som grundlagde virksomheden i 1990.

“Vi er idag specialister i spåntagende bearbejdning og kulfiber som en af de få i danmark til bl.a medicinalindustrien. Men vi startede faktisk med at producere en kondicykel, ikke en af dem man finder i motionscentret, men derimod en kondicykel til Nasa og Esa’s astronauter på deres missioner ude i rummet “. Det blev til 15 styk som stadig alle er funktionsdygtige.

Pendel Bike
projektet har været undervejs i godt 1½ år, og er nu så vidt, at vi er klar til den første serie på 30 cykler.
Målet har fra starten været at udvikle en foldecykel til den helt almindelige dagligdags cyklist som har brug for en alsidig cykel,  der er simpel, pålidelig og vedligeholdelsesfri.
Begrebet foldecykel har desværre stadig en lidt negativ klang i mange cyklisters bevisthed, derfor kalder vi den Pendel Bike.

Simpelt funktionelt design afspejler denne cykel i alle detaljer.  F.eks har den remtræk og kun et gear. Den er monteret med skivebremser og for at gøre sammenfoldningen så let som muligt er den udført med monogaffel både på for og baghjul. For at holde foldemålet inden for DSB godkendte mål og samtidig have en cykel så tæt på en almindelig cykel er der valgt  24″ hjul.  Disse er monteret på enkeltsidede nav som Smel selv producerer.

Hovedrammen som er i aluminium svejses sammen af 4 alupladersom bukkes.Herpå svejses kron-, saddel- og krankboksrør.
Hele operationen tager en times tid.  Rammen er asymetrisk for at opnå den bedst mulige sammenfoldning. Foldestyret er også egenproduktion.
Pendel Bike er designbeskyttet.

CNC fræst beslag til hjul og bremser.

Tekniske data.
Vægt 13 kg.
Aluminium ramme
Kevlar tandremstræk
24” hjul
Skivebremser
Personhøjde 163 til 193 cm.
Sammenfoldet 100x60x26 cm.
Max. Belastning 110 kg.
Pris inkl moms kr. 6595,-


Krankboksen er CNC fræst ud af et stykke.


De enkeltsidede nav er egenproduktion.

Firmacykel og DSB
Pendel Bike er forhåndsgodkendt af DSB for medtagning i tog sammenfoldet uden at skulle betale cykelbillet. Desuden har vi indgået et samarbejde med firmacyklen.dk
som er i fuld gang med at lave aftaler om firmacykler financeret og beskattet efter de samme regler som hjemme PC ordningen.  Ellers er det meningen at cyklen skal distribueres gennem det normale cykelforhandlernet.

Klimakonferencen
For ydeligere at få fokus på cyklen bliver de udstillet på den kommende klimakonference i København i december. Desuden er der en forevisning af dem på cykelkonferencen i Århus.

Pendel Bike er kun et af cykelprodukterne, Citybike er en sponsorfinanseret bycykel. Og endelig har vi en foldeanhænger på bedding, slutter Erik Langelund.

CYKELPORTALEN