CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Conqueror er de tyske stålsmedes bud på den ultimative turcykel, som ved nærmere inspektion, er markedets mest alsidige turramme som gemmer på et par...

Tyske Pedalpower er synonym med fine tandemcykler, og kan bryste sig af at være leverandør af bane og landevejscykler til det nationale tyske paraolympiske team. Firmaet med base i Berlin har også andre gode kort på hånden. Nyeste skud på stammen hedder Conqueror og er de tyske stålsmedes bud på den ultimative turcykel, som ved nærmere inspektion, er markedets mest alsidige turramme som gemmer på et par detajler som ikke er set før.

Conqueror er ikke nogen hyldevarer, så den testede cykel er kun et eksemplel på hvordan den kan sammensættes.  Som de to to indehavere  Harald Busack og Michael Scönstadt selv siger “Alles is möchlich mit dem Conqueror, nur die fantasie ist begrenzenen faktor.  Rammen er udstyret med alle fitnings, så den kan udstyres med alt lige fra indvendige til udvendige gear, skivebremser, lys, S&S koblinger og fjederforgaffel.

Basis for Conqueror er en bundsolid CrMo stålramme og CrMo Unicrow forgaffel. Pedalpower lover at cyklen ud over selve ryttern kan lastet med 50 kg baggage og de yder 10 års garanti på rammen. En specialitet ved rammen, som ikke er set før, er at den er udformet til både at kunne monteres med 650 og 700 C hjul. Dette opnåes ved at gøre forgaffel og baggaffel lidt længere samt at montere et ekstra gevindsæt så studserne til cantlieverne kan flyttes. Krankboksen er monteret med en eksentrisk boks så den kan monteres op både med udvendige og indvendige gear.  Den leveres standard i tre størrelser 46, 51 og 56 cm.

Afprøvning
Den komplette testcykel er lidt af en turcykel tank, med alt i udstyr lige fra støtteben til dynamolys og bagagebærer for og bag. Komponentvalget bæger bræg af solide og gennemprøvede komponenter fremfor lir og letvægt, hvilket også er vigtigt, for at cyklen skal kunne stå distancen som turcykel. Netop denne disposition gør at den komplette testcykel bestemt ikke er nogen letvægter med 18300 g. Så længe man cykler lige ud går det fint men på opkørsler bliver den altså for tung. Med det rette valg af komponenter og fravalg af dynamolys og støttefod, kan man barbere adskillige kilo af cyklen.
Geometrimæssigt er cyklen lagt ud til ekstra stor stabilitet med fuld oppakning. Bagstaget er ekstra langt og stelrørsvinklerne er
knap så stejle som på sports og racercykler. Dette giver en lidt død fornemmelse i køreoplevelsen, specielt uden last, er den temmelig uinspirerende at køre på, men så snart cyklen er fuldt lastet sætter man for alvor pris på dens sikre og stabile køregenskaber ikke mindst på nedkørsler hvor jeg ikke mindes at have oplevet en mere stabil cykel. Specielt med 26″ hjul er den et klart bedre alternativ end en ombygget mountainbike som mange benytter som turcykel.

Udstyrsliste
Ramme: Pedalpower CrMo
Forgaffel Unicrow CrMo
Bremser: Magura HS hydrauliske V bremser
Bagagebæger for/bag: Tubus
Dæk: Continental Contact 32 mm
Fælge: Mavic A-Rim DM-300
Eger: DT 2,34 mm
Gear: Rohloff Speedhub 500 (læs test)
Kranksæt: Truvativ Pived
Styr: FSA XC 180
Styrhorn: XLC Comp
Frempind: Truvativ Team
Saddelpind: Xtasy
Saddel: SelleRoyal Respiro (læs test)
Skærme: SKS
Dynamonav: Schmidt SON (læs test)
Forlys: Basta Pilot Steady
Baglys: B-M Toplight
Pedaler: Wellgo M-17 kombi

Konklusion
Der er meget få udbydere af deciderede turcykler og specielt dem af slagsen hvor kunden har mulighed for individuel tilpasning. Pedalpower Conqueror er en sand Globetrotter cykel som garanteret vil tjene sin ejer hele vejen uanset hvad turen vil byde på. Dens store alsidighed er dens store force som vil appelerer til mange turcyklister med individuelle præferancer. En i sandhed rigtig cykelerobere.

Priser.
Komplet cykel, som udstyret her  kr. 17100,-
Løs ramme med forgaffel kr. 3375,-
Merpris for S&S koblinger kr. 4500,-

Links

CYKELPORTALEN