CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Pedalite er en pedal med tre indbyggede lysdioder som drives af en lille dynamo som får strøm ved hver pedalomdrejning.

Specielt hverdagscyklister og skolebørn har behov for ALTID at have lys på cyklen.
Pedalite er en pedal med tre indbyggede lysdioder som drives af en lille dynamo som får strøm ved hver pedalomdrejning.

Afprøvning.
Umiddelbart virker disse pedaler temmelig klodsede i forhold til almindelig pedaler.
Vi lod en stor skoledreng køre med disse pedaler vinteren over.
Da jeg først så dem virkede de utrolig grimme og store i forhold til almindelige pedaler. De drejer ikke særligt godt rundt, men lyset fungerer godt. Det kan ses tydeligt fra alle vinkler og er meget kraftigt når man kører.
De starter allerede med at blinke efter 50 m kørsel og fortsætter i et godt stykke tid med at blinke, når man holder stille.

Man står godt fast på dem og der er masser plads til store vinterstøvler.

Det er let at finde ud af hvilken vej de skal vende, for man kan mærke at pedalen er forhøjet en smule bagpå, og der sidder desuden en lille diode der blinker rødt, så man kan se hvad der skal vende bagud.

Allerede efter et par dage er pedalerne  begyndt at dreje lidt bedre rundt. Jeg cykler omkring 8 km dagligt.
Så blev det regnvejr, og nu er den ene pedal begyndt at blinke uregelmæssigt. Nogle gange har den kun lyst med ”forlygten”  Den skulle jo gerne blinke. Efter endnu et stykke tid er det blevet normalt igen, men den blinker langsommere, end pedalen i den anden side.

Jeg har nu kørt med dem i 4 uger. Den opståede fejl berettiger helt klart til reklamation, specielt når der er tale om en så dyr pedal. (på daværende tidspunkt 600 kr.)

Vi returnerede pedalen og fik kort efter et sæt nye hvor forseglingen skulle være forbedret. De har indtil videre overlevet vinteren og fungerer stadig upåklagelig.

Konklusion.
Pedallite er et godt bud på et system hvor man altid har lys på cyklen til daglig transport i byen på oplyste veje. Spcilet forældre med børn vil kunne være trygge ved at ungerne altid har lys på cyklen.  Det skal pointeres at pedalen kun er egnet til by hvor der i forvejen er oplyst. På en mørk landevej er de et godt supplement.
Siden introduktionen er prisen blevet sat ned til godt 450 kr for et sæt padaler. Prisen kan syntes noget høj men sammenlignet med andre lignende pedaler er de pengene værd da de fungerer upåklageligt.

For funktion giver vi pedalen 

For pris giver vi den

Pedalite

CYKELPORTALEN