CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

God sammenklappelig reparationsstand til din cykel

De fleste hænger cyklen op i loften når der skal skrues, men et rigtigt reperationsstativ, er mere stabilt og giver flere indstillingsmuligheder. Desværre er de ofte meget dyre. Park Tool PCS 9 er et stativ til hjemmecykelmekanikeren i den overkommelige prisklasse.

Stativet fremstår i den klassiske blå Park Tool farve.  For at holde prisen nede er konstruktionen gjort meget simpel. Den består af 4 kraftige stålrør. De to fungerer som ben, som står ud til samme siden som cyklen monteres i kæbehovedet . Foldes de to ben sammen og de to lodrette rør skydes helt ind i hinanden bliver størrelsen ca. halveret. Særlig transportabel er den ikke, dertil er den  alt for tung, men alligevel kan størrelsen reduceres så meget, at den kan gemmes væk i et skab eller under en seng.  Højden justeret ved at skyde de to lodrette rør fram og tilbage. De spændes med to unbracoskruer. Højden kan justeres mellem 99 og  145 cm.

Øverst sidder spændehovedet med de to kæber, som spændes med en kraftig vinkelnøgle. Kæberne har udskiftelige gummiindlæg så rammen skånes. Desuden er de udformet med plads til at evt. gear og bremsekabler kan løbe frit igennem.
Kæberne kan åbnes så meget, at praktisk talt alle rammerdimensioner passer.
Selve hovedet kan drejes 360 grader og spændes med et håndtag på bagsiden.

Når stativet står tomt uden en cykel, virker det lidt vakkelvordent, men så snart cyklen sættes op i står det urokkelig fast og det uanset hvordan den er drejet.

Konklusion.
Park Tool PCS 9 er et godt reparationsstativ som vil opfylde langt de flestes krav til et godt og rimelig prisbilligt stativ. Et nyttigt ekstra tilbehør er den lille værktøjsholder.
Pris. 899,-

www.parktool.com

CYKELPORTALEN