CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelturen Paris Peking 2008 er skudt igang med dansk deltagelse.

Det store cykelprojekt Paris- Bejing blev den 16 marts skudt igang fra Paris.

Peter Ernst fra Skagen er, som eneste dansker, med i feltet hele vejen til Bejing, som de regner med at nå et par dage før de Olympiske Lege starter.

Turen er på i alt 12.400 kilometer og arrangeret af FFCT (Fedération Francaise de Cyclotourisme) som i år har 120 års fødselsdag.

Cykelturen handler ikke om at komme først, og etaperne de enkelte dage er så korte, at de ikke skulle give problemer.

Peter Enst har ikke forberedt sig så meget, bortset fra at jeg har cyklet cirka 1000 kilometer på Gran Canaria og yderligere cirka 500 kilometer andre steder. Det vigtigste er at sørge for, at man er sund og rask, når man tager af sted. Formen må komme undervejs på selve turen, fastslår Peter Ernst.

Han har hverken dopingmidler eller ekstra blod med til turen. Halvdelen af den 25 kilo tunge bagage er fyldt op med lovlige piller og kulhydrater, og resten af bagagen er cykeltøj til al slags vejr. Turen der går gennem 11 forskellige lande, vil byde på temperaturer helt fra minus 15 grader til plus 45 grader.

Fra Frankrig cykler feltet videre til Tyskland, Østrig, Ungarn, Serbien, Rumænien, Moldavien, Ukraine, Rusland og Kasakhstan for så at slutte i Kina, så det er i mere end en forstand en grænseoverskridende tur.

Når man spørger Peter Ernst, hvorfor han i en alder af 66 år har valgt at tage på så lang en cykeltur, går der lidt tid, før han svarer. jeg er nok ikke helt normal griner han.

Det sociale og samværet med de andre cyklister fra hele verden og naturen, som opleves meget mere intens, når man sidder på en cykel er selvfølgelig en del af det.
Men måske handler det også om at bevise, at man kan klare det, selv om man ikke har så gode ben mere.
I 1958 fik Peter Ernst i forbindelse med kemiundervisningen beskadiget det højre knæ, så det tog varig skade og kun fungerede cirka 50 procent. Dette blev ikke bedre efter et styrt i 1999, hvor han brækkede højre lårbenshals, så der nu kun er 30 procent funktion tilbage i benet. Men det forhindrer altså ikke Peter Ernst i at sætte sig på cyklen og tage sin livs cykeltur.

Interesserede kan følge med på hjemmesiden som bliver løbende opdatteret efterhånden som turen skrider fremad…

CYKELPORTALEN