CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

På Mors er der medvind på cyklerne På Mors er der medvind på cyklerne
På Mors er der medvind på cyklerne, da Morsø Kommune og turistbureauet har forenet kræfterne og søgt midler gennem LAG Thy-Mors og indkøbt el-cykler... På Mors er der medvind på cyklerne

natur

Morsø Turistbureau har parkeret 47 el-cykler foran kontoret ved havnen i Nykøbing Mors, og det lokale vandrehjem er ved at få opsat solceller på taget, der kan sørge for opladning af de mange
el-cykler. Limfjordens største ø er med andre ord klar til at tilbyde sommerens gæster en let og ’grøn’ måde at holde ferie på.

”Vi glæder os meget over, at vi nu kan tilbyde vores turister ferier med el-cykler, der gør det lettere at komme omkring på vores herlige ø,” siger Bente Kristensen, Turistchef hos Morsø Turistbureau og fortsætter:
”Det giver også mulighed for, at blandt andre ældre og bevægelseshæmmede i højere grad kan vælge cykelferien hos os, når el-cyklen kan give hjælp på de lidt hårdere strækninger – opad en bakke og i modvind.”
Med en el-cykel har man mulighed for at cykle som på en almindelig cykel, men med den væsentlige forskel, at man kan slå den automatiskstyrede elmotor til, hvis man ønsker det. På og omkring Mors er der rigtigt mange områder, der er særligt velskabte til ferier og udflugter på cyklen – man kan nyde den smukke natur, tage på skattejagt efter 55 millioner år gamle fossiler i moleret, kaste snøren i vandet og fange sin egen friske havørred langs den 160 kilometer lange kyststrækning, dyrke mordgåderne på Højriis Slot eller nyde de farverige blomster i Feriepark Jesperhus.

El-cyklerne kan lejes via Morsø Turistbureau enten ved at forudbestille dem via hjemmesiden eller ved at dukke op på kontoret. Cyklerne kan lades op ved vandrehjemmet og på havnens bygning. Hos Morsø Turistbureau kan man også købe cykelpakkeløsninger på Mors og i hele Limfjordslandet i alle prisklasser og hente hjælp til at sammensætte den helt perfekte cykeltur. I folderen ”Med solenergi i Pedalerne” er der flere forslag til forskellige pakkeløsninger. For endagsturister kan det være en god ide at investere i den lille bog Dagsudflugter på cykel, der kan købes hos Morsø Turistbureau for 48,- kroner.

landbrugsland

Om Morsø Turistbureaus el-cykler:

  • Morsø Turistbureau og Morsø Kommune har i samarbejde søgt midler fra Lag Thy til køb af el-cykler, og Morsø Kommune har bekostet at få opsat solceller på vandrehjemmet og på havnens bygning til opladning af el-cyklerne.
  • Den elektriske motor kan indstilles alt efter behov og efter, hvor meget hjælp man ønsker.
  • Morsø Kommune og Morsø Turistbureau håber, at el-cyklerne vil skaffe flere turister fremover.
  • El-cyklen gør det lettere at komme op ad bakker, samtidig med at den ikke larmer og er et miljørigtigt transportmiddel. Den koster kun få øre per kilometer i forbrug af el.
  • 1 el-cykel koster 180,- kroner i leje per dag. Ved leje i 3 dage er prisen 500,- kroner, og ugeprisen er 1.000,- kroner

Link

CYKELPORTALEN