CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

På cykelferie i Niedersachsen På cykelferie i Niedersachsen
Få hundrede kilometer fra den dansk/tysk grænse åbenbarer sig et område rig på natur og kultur . Niedersachsen er oplagt til alle former for... På cykelferie i Niedersachsen

Niedersachsen01

Forårssolen har givet startskuddet til udendørsaktiviteter – heriblandt lange og dejlige cykelture. I den nordtyske delstat Niedersachsen kan motionister såvel som veltrænede cyklister opleve en spændende cykelferie i den unikke og varierende natur.

Tusindkilometerlange cykelstier, kystlinje, bjergregion, maleriske flade landskaber og interessante udflugter. Det er opskriften på den alsidige og spændende ferie på to hjul, som venter i Tysklands største delstat, Niedersachsen. Området er berømt for sin del af Vadehavet, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, og for sine mange skræddersyede cykelruter, som snor sig gennem landskabet og giver mulighed for at opleve naturen fra første parket.

Niedersachsen

I det flotte grønne område Weserbergland, som præges af floden Weser, kan hele familien køre i et roligt tempo langs kysten. Den 400 kilometer lange cykelstrækning, som fører fra Weserbergland til Lüneburger Heide igennem floddalene Elben, Aller og Leine, er ren nydelse for øjne og sjæl. Hvis udsigten eller kilometerne tager pusten fra én, er der flere steder mulighed for at leje el-cykler, som giver medvind på cykelstien.

Niedersachsen04

Hvis man derimod føler, at man har gode ben, byder bjergområdet Harzen på udfordringer af den rette kaliber.  Det smukke bjerglandskab kan få pulsen op hos selv de bedst trænede  cykelryttere. Bjergterrænet lægger også ryg til udfordrende mountainbike-ture, og der findes hele 1.800 kilometer mountainbike-ruter i Harzen at vælge imellem. I området omkring Bad Harzburg kan mountainbike-ryttere få stillet deres sult efter varierende cykelture og samtidig slå sig ned i det populære campingområde.

Niedersachsen03

Niedersachsens pulserende storbyer Hannover, Lüneburg og Osnabrück kan også opleves fra cykelsadlen, ligesom de mange flotte eventyrslotte og idylliske landsbyer, der ligger på den 500 kilometer lange Weser-rute. De mange seværdigheder er det oplagte mål for herlige cykeludflugter, hvor man kan strække de trætte ben og samtidig få en kulturoplevelse ud over det sædvanlige med i cykeltasken.

Links

CYKELPORTALEN