CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Ortlieb Quick Rack Lite TEST: Ortlieb Quick Rack Lite
Ortlieb Quick Rack er en smart løsning til montering af lidt bagage på cykler uden beslag. TEST: Ortlieb Quick Rack Lite

Med Bikepackingens udbredelse har forskellige bagagebærer løsninger fået fornyet aktualitet. Quick Rack og Quick Rack Lite fra Ortlieb har været på markedet et års tid, og er deres bud på et par fleksible bagagebærer, der let og hurtigt kan af- og påsættes. Systemet kræver ingen pålodninger på stellet, da der medfølger en række forskellige fittings.

 

Begge modeller benytter en smart låsemekanisme og et befæstigelse på saddelrøret. Forskellen mellem Quick Rack og Quick Rack Lite er at Lite modellen mangler den vandrette bagagebærer øverst. Ellers er de identiske. Vi har testet Lite udgaven, der er den letteste og mest minimalistiske.

Specifikationer

  • Materiale: Aluminium
  • Features:  Passer til 26-29″(dog maks. 2,3″ dækbredde for 29″)
  • Bagagesystem: QL1, QL2.1 og QL3.1,  samt andre standard kroge fra øvrige producenter
  • Vægt: 440 gram
  • Farve: Sort
  • Pris: set til kr. 599,-

Afprøvning
Ortlieb Quick Rack Lite består af en solid udført bagagebærer i aluminium der monteres ved hjælp af en smart låsesystem på stel og saddelpind.  Der medfølger en række små plastik plugs, der enten skrues i de eksisterende gevind hvis disse findes på rammen eller monteres med nogle små metalstrips der kan sættes uden om stellet, hvorefter de små plugs kan skrues fast.  Denne fremgangsmåde kan godt drille en smule før det lykkes at få dem sat korrekt fast.
Herefter  åbnes gaffelenderne på bagagebæren og den sættes ned over de to plastikplugs. De to låsehaner lukkes herefter i vandret position

Øverst fikseres bagagebæren ved hjælp af en justerbar aluminiums pind og et justerbart gummibånd der sættes uden om saddelpinden, og spændes så godt man kan med hånden Herefter låses ved at dreje den lille plastikpal. Husk at spænde den justerbare pind efter du har fundet den korrekte længde og vinkling. Dette gøres lidt underligt med to små selvskærende stjerneskruer. Pas på ikke at overspænde og ødelægge kærven. Disse burde udskiftes til torq eller unbraco.

Bagagebæren er kompatibel med Ortliebs egne QL1, QL2.1 og QL3.1 klamper og der medfølger nogle ekstra sæt. Herudover kan du naturligvis også montere alle andre gængse systemer fra andre fabrikater.

Selve bagagebæren virker yderst solid og giver sig ikke i det vandrette plan, hvad man godt kunne frygte med solo fastgørelsen til saddelpinden. Som ses på billederne er tyngdepunktet med de fleste tasker temmelig lavt og langt under hvad man ofte finder på traditionelle bagagebærer.  Dette har en positiv indvirkning på køregenskaberne. Med en maks last på 20 kg, er det alt rigeligt til daglige indkøbsture eller lettere Bikepacking/cykeltouring.  For Heavy Duty turcyklister  på langfart, vil den nok sætte sine begrænsninger. Bagagebæren understøtter også bedst tasker som ikke er alt for store volumenmæssigt, typisk omkring de 20 liter pr side.

Selvom Ortlieb ikke selv nævner denne anvendelsesmulighed, vil Quick Rack Lite i langt de fleste tilfælde også kunne monteres på forgaflen. Her skal beslaget til saddelpinden så sættes rundt om frempinden. Den testede Lite udgave henvender sig primært til offroad cykelfolket som har brug for fleksibel bagagebærerløsning, mens udgaven med topracket er mere tænkt til touring og pendling samt  dagligdags brug, hvor det ofte er rart at kunne lægge noget øverst.

Konklusion
Ortlieb Quick Rack Lite er et velfungerende og meget fleksibel løsning til alle cyklister, der af og til har brug for at kunne transportere lidt ekstra på stort set alle typer cykler. Den er solid og fungerer ligegodt til dagligsdags- som til krævende offroaf/bikepacking brug.

Link

 

CYKELPORTALEN