CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Oplev Tyrkiet på to hjul Oplev Tyrkiet på to hjul
Velholdte cykelstier med fantastisk udsigt over majestætiske bjerge, turkise bugter og maleriske gårde. Få inspiration til en cykelferie i Tyrkiet her... Oplev Tyrkiet på to hjul

Lidt inspiration fra det tyrkiske kultur- og turismekontor til alle med udrejse længsel på cykelhjul.

Cykelferier topper igen listerne over populære ferieaktiviteter. Cykling er en både god og sjov måde at opdage nye miljøer på. I Tyrkiet kan du trille ad kilometervis af veltilrettelagte cykelstier, hvor bjergtoppe strækker sig ud i horisonten. Ruterne er tilpasset både almindelige cykler, mountainbikes og elcykler.

Naturskønne ruter i Marmaris
Med sin smukke udsigt langs den kilometerlange kyst med glitrende vand er det ikke underligt, at Muğlas Marmaris er blevet en favorit blandt turister. Området i det sydvestlige Tyrkiet byder på en lang række komfortable cykelstier for dem, der ønsker at tage på en aktiv ferie. Sæt dig på sadlen og kør på din cykel langs Karacasöğüts blændende turkise bugter, hvor du kan opdage unikke steder, du ikke kan nå i bil. Ruten går også gennem landsbyen Yeşilbelde, som er kendt for sine hyggelige gårde, hvor de blandt andet dyrker økologiske jordnødder.

Cykel langs Izmirs turkise kystlinje
Byen Izmir er Det Ægæiske Havs egen perle. Med en plads på UNESCOs verdensarvsliste og en fantastisk kystlinje, der formår at imponere de fleste. Her kan du vælge mellem over 40 forskellige ruter, der fører dig gennem hyggelige gader, farverige frugtplantager og grønne skove.

I dette område finder du også Europas længste cykelrute, EuroVelo 8, som strækker sig gennem i alt tolv forskellige middelhavslande. En udflugt på dette giver dig mulighed for at opleve halvøens kulturelle og lokale attraktioner, der går tilbage til Det Osmanniske Rige.

Mountainbike blandt vinmarker i Cappadocia
Kappadokiens bjergrige landskab gør denne region til en klar favoritdestination for de mere eventyrlystne cyklister. Syv forskellige cykelruter, der snor sig gennem bjerge og dale med hyggelige landsbyer og smukke vinmarker. Benyt lejligheden til at stoppe ved en af ​​disse gårde for at smage områdets berømte vine.

På ruten mellem Ürgüp og Damsa-dæmningen passerer du Pancarlık-dalen med dens unikke hulekirker fra det 11. århundrede i det næsten overjordiske landskab. Hvis dine ben bliver trætte, og du gerne vil holde en pause fra cyklen et stykke tid, kan du også benytte lejligheden til at bestille en magisk tur i luftballon.

En aktiv ferie i Antalya
Antalya er en af ​​Tyrkiets mest populære destinationer og leverer også, når det kommer til cykelferier. Der er mulighed for at udforske regionens lidt fladere, turkise kyst eller majestætiske bjergtoppe. Cykelstien mellem Maden Beach og Lycian Way er skabt specielt til dig med en mountainbike og garanterer en spændende, stigende tur blandt bjergene, der ender ved Maden Bay. Et uberørt doughnutsted, der giver dig mulighed for at slappe af i naturens ro efter en hel dags cykelture. Bugten byder også på gode campingmuligheder for dem, der gerne vil væk fra byens larm.

En anden attraktion langs disse cykelruter er Beldibi-grotten et par miles uden for Antalya. Grotten går tilbage til ældre stenalder, og man kan se klippemalerier lavet af de jægere og samlere, der engang boede der.

Bo på en af  Tyrkiets cykelvenlige overnatningssteder
Nu er det blevet endnu nemmere at tage på cykelferie til Tyrkiet. Bo på et hotel, der er specielt certificeret til at modtage gæster på cykelferier. Denne certificering betyder blandt andet, at overnatningsstedet tilbyder information om forskellige cykelruter og attraktioner i nærheden af ​​hotellet. Personalet har også viden og hjælper gerne, hvis du har spørgsmål til området. Som certificeret bolig skal du desuden sørge for gode faciliteter til vedligeholdelse af cyklen, såsom vask og reparation, samt sikre parkeringspladser.

I øjeblikket er der 15 hoteletablissementer i Tyrkiet der opfylder kriterierne for en certificering. Nyd en behagelig cykelferie i provinserne Balıkesir, Antalya, Muğla, Alanya, İzmir, Afyon, Konya, Tokat, Afyonkarahisar og Eskişehir.

Læs mere på gocyclingturkiye.com

CYKELPORTALEN