CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Oplev tiden før du fik bil Oplev tiden før du fik bil
København bliver bilfri søndag den 18 september...... Oplev tiden før du fik bil

Udstoedning standard

Normalt kender vi H.C. Andersens Boulevard som hovedstadens trafikpulsåre nummer et, men til september bliver bilernes buldren og osen udskiftet af et menneskehav. Ikke siden 2001 har København været bilfri. Nu gentages bedriften  søndag den 18. september, hvor adskillige zoner i byen bliver lukket ned for bilister, så folkemasserne kan indtage gaderne.

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) glæder sig til dagen:  “Ved at bandlyse biler for en dag giver vi københavnere og turister mulighed for at opleve, hvordan byen kan bruges, når vi ikke skal sørge for plads til forurenende køretøjer. Jeg er spændt på at se dagen blive forløst, og jeg er sikker på, at det bliver noget helt særligt.”

Et større event skal fylde de tomme gader. 
Indtil videre er det planlagt, at H.C. Andersens Boulevard samt centrale gader i alle bydele bliver lukket for køretøjer. Samtidig planlægges et større event i det centrale København, hvor borgerne kan mødes på vejen:

“Hvis vi ikke bare skal have tomme gader den 18. september, skal vi selvfølgelig skabe dagen og begivenhederne sammen med københavnerne. På den måde bliver det københavnerne, der viser, hvad de kunne tænke sig at bruge pladsen til, hvis vi skulle bruge færre kvadratmeter til bilerne” forsætter Morten Kabell.

 

København var sidste lukket for biler tilbage i 2001.

CYKELPORTALEN