CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Open Bike Festival Open Bike Festival
Ny cykelfestival for alle cykelelskere vil efter planen gå i luften den 11 til 13 juni i den italienske by Treviso. Open Bike Festival

Trods Corona og restriktioner for den frie bevægelse, hvor vi i øjeblikket ikke kan tage  noget som helst for givet. Men samtidig minder det os om at gribe nuet og tage chancen når den viser sig.

Open Bike Festival er et nyt frisk initiativ på at stable en ny cykelfestival på benene, i en tid hvor de etablerede cykelmesser er stærkt amputerede og træder vande.

Treviso ligger mellem Venedig og Dolomitterne og er i sig selv en historisk meget spændende by at besøge. Området omkring byen går populært  som arnested for italiensk cykling, hvor mange kendte cykelbrands har deres hovedkvarter.

Planen med festivalen er at favne cykling bredt lige fra sport til dagligdagscykling over til transport og turisme.

Initiativtageren til Open Bike Festival  Damaso Zanardo udtaler: “The overcoming of the current epidemic will define a moment of rebirth and a fresh start at the beginning of next summer: bikes will have a key role in a healthier and more sustainable future” og hele konceptetet bygger på at ankomme til festivallen på cykel. dette vil også gælde transfer fra lufthavnen og togstation.

Omdrejnings lokationen er den gamle industrielle bygning der tidligere har huset Pagnossin keramik fabrikationen  som det er intentionen at omdanne til en “cycling and healthy lifestyle zone” Men de forskellige aktiviteter vil være spredt ud på flere forskellige lokationer i Treviso området der også omfatter den kendte Treviso-Ostiglia cykelrute.

“We have to think to 2021 as a great new start and Open Bike Fest will be a big opportunity to promote sustainable mobility, wellness and sports – Mario Conte, the Mayor of Treviso, said -. Bike should be the most preferred way to reach short distances in Treviso, we are working on various projects aiming at facilitating and supporting the use of the bicycle for commuting as well as for sports and tourism, hoping to make it real very soon.”

Open Bike Festival, der allerede har fået opbakning fra  Region Veneto og det lokale bystyre i Treviso  men har ambitioner om at tiltrække det internationale cykelmiljø inden for alle områder og forene den profesionelle cykelverden, med amatører, fans,  cykler- og cykelstumper i alle afskygninger herunder også børnefamilier.

Et af omdrejningspunkterne på den nye messe er et stort udstillingsområde hvor cykelbrands kan vise deres seneste produkter med mulighed for at kunne prøve tingene på særlige testområder.

Som et led i at reklamere for cykelrejser vil fem grupper af ryttere rejse  fra frem forskellige udgangspunkter rundt om i Europa for endelig at mødes i Treviso.

Covid pandemien har været en stærkt medrivende kraft til at få flere til at se cyklen som en sund alternativ rejseform. Der arbejdes lige nu på at færdiggøre det komplette tre dages program som tæller alt lige fra workshops til konferncer om cykling, sundhed, økonomi, historie , sport og turisme .Det endelige program for den nye cykelfestival forventes lanceret i første kvartal af 2021. Cykelportalen følger naturligvis udviklingen.

Link

 

 

CYKELPORTALEN