CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Opdag Kongens København med GPS Opdag Kongens København med GPS
Bike the City er et nyt tilbud til turister og andre der gerne vil opleve København fra en cykelsadel, men i deres helt eget... Opdag Kongens København med GPS

BiketheCity03

Mange er sikkert bekendt med guidede ture, hvor man ofte har lyst til at blive lidt længere, men hurtigt skal videre for at nå et stramt fastlagt program.  Nu har du muligheden i helt eget tempo at opleve cyklernes by København naturligvis fra et cykelstyr.  Det er en af Danmarks ældste cykelforretninger Cykelbørsen, grundlagt i 1881 der står bag konceptet.  Cykelbørsen har siden starten udlejet cyklet, så det var en naturlig udvikling at genopfinde den guidede cykeltur.

BiketheCity06

Manden bag konceptet – den lokale arkitekt og cykelaktivist Anton Ryslinge forklarer: “En af de helt unikke oplevelser i København er at man kan udforske byen på cykel. Derfor synes jeg det er synd at se så mange af byens besøgende køre rundt som får i en flok på de her gruppe-cykelture. De kan ikke improvisere undervejs og kan ikke engang cykle i deres eget tempo. Jeg synes at vores gæster fortjener at opdage hvor fri man egentlig kan være på cykel, og samtidig lære en masse om København. Det er målet med mit projekt.” og han forsætter “Jeg fik ideen under et besøg i Thailand og med udgangspunkt i et biludlejningskoncept i Berlin skabte jeg Bike the City”

BiketheCity05

Teknologien er enkel: en brugervenlig GPS/audio-guide som sidder på cykelstyret. GPS navigationen guider dig sikkert rundt via cykelvenlige gader mens den indbyggede audio-guide giver dig alle de historier og lokale indsigter man kan ønske sig, ved hver håndplukket destination på den valgte rute.  Ud over dansk fås guiden også på engelsk, tysk og fransk. Hver tur varer mellem en time og halvanden helt afhængig af en selv. Den lejede cykel har man hele dagen så der er rig lejlighed til at holde pauser, frokost eller måske tage en afstikker. Guiden viser med en tydlig stiplet linie at du nu er på afveje, men det er altid let at finde tilbage til ruten igen.

BiketheCity02

3 forskellige ruter

Konceptet er helt unikt og findes kun I København.  De tre ruter har alle udgangspunkt på Gothersgade, lige ved søerne.   Man kan vælge mellem tre ruter, 1. Nørrebro der har 13 stop og er 10 km lang, 2. København Classic som er 13 km lang og har 13 stop og 3. København + Christianhavn som er 15 km lang.  Det fine ved alle ruterne er at man selv bestemmer stop og hastighed. Ved start får man ud over en cykel udleveret en lille kasse som sættes på styret.  Heri sættes smartphonen og man er klar.  I udformningen af kassen er der taget hensyn til refleksioner og vandtæthed. Der er indbygget forstørrelsesglas som gør det lettere at aflæse ruten.

BiketheCity04
Mere Info

  • Hvor: Cykelbørsen, Gothersgade 157, 1123 København K
  • www: www.bikethecity.dk
  • @: mail@bikethecity.dk
  • Tlf: 60894007
  • Åbningstider: man-fre 9.30-12, lør + søn 10-12
  • Returnering: Aflevér cykel og GPS senest næste dag kl. 10.00
  • Pris: 225 dkk pr person. Prisen inkluderer en hel dags leje af en Raleigh 3-gears cykel.

 

CYKELPORTALEN